Κατέρρευσε οροφή σχολείου στη Γαλλία – Τραυματίες πολλοί μαθητές Δημοτικού

Κατέρρευσε οροφή σχολείου στη Γαλλία – Τραυματίες πολλοί μαθητές Δημοτικού

Από τύχη γλύτωσαν οι μαθητές δημοτικού σχολείου στη Γαλλία, όταν κατέρρευσε η ψευδοροφή της τάξης τους. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν, ευρτυχώς ελαφρά, 14 από τα παιδιά.

Το ένα από τα παιδιά έσπασε το χέρι του. Άλλοι έξι μαθητές της τάξης του δημόσιου σχολείου Πελισόν υπέστησαν σοκ, αλλά δεν φέρουν τραύματα, σύμφωνα με τη νομαρχία του Ερό.

Ο αντινομάρχης Κριστιάν Πουζέ, που έσπευσε στο σημείο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κτίριο είχε ελεγχθεί από την επιτροπή ασφαλείας και δεν είχε διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα.

Το σχολικό συγκρότημα βρίσκεται κοντά σε ένα καινούριο κοιμητήριο, στην περιφέρεια της πόλης και στεγάζεται σε ένα κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα, με λευκούς τοίχους, κεραμοσκεπή και μια εσωτερική αυλή σε σχήμα Πι.
«Δεν καταλαβαίνω πώς κατέρρευσε αυτή η ψευδοροφή, δεν υπήρχε καμία ένδειξη υγρασίας ή δομικής αστάθειας«, είπε ο δήμαρχος Ρομπέρ Μενάρ. «Βλέποντας τις ζημιές στο εσωτερικό, είναι θαύμα που δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς», πρόσθεσε.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη Δευτέρα. «Ήταν ένα σχολείο που δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333286-Katerreyse-orophe-scholeioy-ste-Gallia-Traymaties-polloi-mathetes-Demotikoy ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...