Καταλανική κυβέρνηση: Η Μαδρίτη φέρεται σαν τη Β. Κορέα μπλοκάροντας το δημοψήφισμα

Καταλανική κυβέρνηση: Η Μαδρίτη φέρεται σαν τη Β. Κορέα μπλοκάροντας το δημοψήφισμα

καταλόνια

Η καταλανική κυβέρνηση κατηγόρησε τις ισπανικές αρχές ότι φέρονται σαν τη Β. Κορέα, την Τουρκία και την Κίνα, μπλοκάροντας ιστοσελίδες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τον κόσμο να ψηφίσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την ανεξαρτησία.

Την τελευταία εβδομάδα, η Μαδρίτη έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να εμποδίσει το δημοψήφισμα. Εστειλε χιλιάδες αστυνομικούς στην Καταλονία, συνελήφθησαν Καταλανοί αξιωματούχοι και κατασχέθηκαν περίπου 10 εκατ. ψηφοδέλτια, κλείνουν εκλογικά κέντρα και κατάσχονται οι κάλπες. Τώρα, τα δικαστήρια «κατεβάζουν» και τις ιστοσελίδες που σχετίζονται με τον δημοψήφισμα, το οποίο η κεντρική κυβέρνηση εξακολουθεί να χαρακτηρίζει παράνομο και αντισυνταγματικό.

Οι τελευταίες αυτές κινήσεις απειλούν την ελευθερία της έκφρασης, δήλωσε εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εστάλη επιστολή διαμαρτυρίας στην Κομισιόν. «Αυτό που κάνουν, μπλοκάροντας τους server, είναι το ίδιο με αυτό που κάνει η Βόρεια Κορέα, η Τουρκία και η Κίνα», τόνισε, σύμφωνα με τον Guardian. «Καμία δυτική δημοκρατία δεν κάνει κάτι τέτοιο. Το διαδίκτυο είναι το βασίλειο της ελευθερίας», συμπλήρωσε.

Στην επιστολή τους, οι Καταλανοί κάνουν λόγο για συνεχιζόμενη παράνομη καταστολή των θεσμών της αυτονομίας και καλεί την Κομισιόν να ενεργήσει ως ο απόλυτος θεματοφύλακας του ανοιχτού και ελεύθερου διαδικτύου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302996-Katalanike-kybernese-E-Madrite-pheretai-san-te-B-Korea-mplokarontas-to-demopsephisma ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...