Καταστροφή για την ΑΕΚ στο Ισραήλ

Καταστροφή για την ΑΕΚ στο Ισραήλ

Η ΑΕΚ πάλεψε «σκληρά» κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ, έφτασε μέχρι το καλάθι (78-76), όμως ένα κλέψιμο του Σμιθ στον Γιάννη Καλαμπόκη την…καταδίκασε σε ήττα (82-78).

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πλέον θέλει νίκη επί της Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ (16/12) και, συγχρόνως, ήττα της Χάποελ από την αποδεκατισμένη και ουραγό Κράσνι Όκτιαμπρ στη Ρωσία για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Επίσης, αν η Γαλατάσαραϊ νικήσει μέσα στη Ρωσία τη Νίζνι, η ΑΕΚ νικήσει την Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ και η Χάποελ μέσα στην Μόσχα την Κράσνι θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και η ΑΕΚ προκρίνεται αφού η Χάποελ Ιερουσαλήμ μένει εκτός συνέχειας, έχοντας δυο ήττες στα ματς με τη Νίζνι!

Το ξεκίνημα της Ένωσης ήταν ενθαρρυντικό, στην επίθεση, καθώς Κατσίβελης και Μαυροειδής έβρισκαν ρυθμό. Στην άμυνα, όμως το πρόβλημα ήταν ένα και άλυτο, Λιόρ Ελιγιάχου. Ο Ισραηλινός με δικούς του πόντους έβαλε την ομάδα του σε θέση ισχύος (16-11, 5′).
Ο Γιοτάμ Χαλπερίν έκανε αισθητή την παρουσία του και η διαφορά αυξήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά (29-18, 9′). Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Γκάφνεϊ να βάζει την… υπογραφή του για το 31-20.

Ο Μαλίκ Χέρστον φώναξε «παρών» και με την άμυνα σε πολύ καλά επίπεδα η Ένωση έδειξε… σφυγμό (35-30, 13′). Ελιγιάχου και Χαλπερίν «τιμωρούσαν» την άμυνα τω παικτών του Σάκοτα, με την διαφορά να ανεβαίνει ξανά (41-32, 17′).
Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι λύσεις, όμως και χάρη σε Καλαμπόκη και Μαυροειδή μείωσαν στο φινάλε του πρώτου μέρους σε 43-37.

Η κατάσταση έμεινε ίδια και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ένωση έδειξε σημάδια… ζωής, όσο αφορά την περιφέρειά της, όμως Ρόουλαντ και Τζάνινγκ είχαν βρει για τα καλά ρυθμό, διατηρώντας τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Μαυροκεφαλίδη να βρίσκει σκορ, μειώνοντας στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου σε 61-55.

Το τρίποντο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη κράτησε κοντά στο σκορ την Ένωση (67-60, 33′). Οι παίκτες του Σάκοτα βρήκαν τα αποθέματα στη συνέχεια και κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά. «Δράστες» της προσπάθειας οι Καλαμπόκης και Κατσίβελης (76-74, 38′). Ντάνκαν και Ελιγιάχου συνέχισαν να «πληγώνουν» την άμυνα της Ένωσης και έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους, με 82-78, βάζοντάς τη σε τροχιά… πρόκρισης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-20, 43-37, 61-55, 82-78.

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Φράνκο): Ντάνκα 4, Γκάφνεϊ, Ρόουλαντ 17, Ελιγιάχου 22, Χαλπερίν 9, Τιμόρ, Σμιθ 14(9 ριμπ.), Τζάνινγκ 16, Φίσερ.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 3, Άτιτς, Χέρστον 10, Μιλόσεβιτς 8, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 16, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 9, Καλαμπόκης 15, Μαυροειδής 15.

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...