Κατασχέσεις βοηθημάτων

Κατασχέσεις βοηθημάτων

Αναµφίβολα η κίνηση του υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών, να καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειµένου να διερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες περί κατασχέσεων από τις τράπεζες των οικονοµικών ενισχύσεων των πυρόπληκτων που ήταν οφειλέτες, ήταν η πλέον ενδεδειγµένη.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο, οι τράπεζες σε µια τέτοια συγκυρία, να προβαίνουν σε κατασχέσεις. Να αρπάζουν µε το έτσι θέλω, το αφορολόγητο και ακατάσχετο κοινωνικό επίδοµα! Ναι, ήταν οφειλέτες οι άνθρωποι. Αλλά, ήταν τουλάχιστον γνωστή η κατάστασή τους και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη, δηλαδή ότι συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους, στους πυρόπληκτους.

Έχασαν οικείους, έχασαν περιουσίες, έχασαν τα πάντα ορισµένοι και έρχεται η τράπεζα και κάνει κατασχέσεις σε αυτούς τους ανθρώπους! Αβλεψία; Αδιαφορία; Παρανόηση; Ό,τι και να είναι δεν συγχωρείται το µέγιστο αυτό ατόπηµα. Ωστόσο, η παράνοµη αυτή κατάσχεση δεν στρέφεται µόνον κατά των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Στρέφεται και κατά της ίδιας της κυβέρνησης. Και η εξήγηση είναι προφανής.

Την ίδια στιγµή που κυβερνητικά και στελέχη υπουργείων, επιδεικνύοντας έναν πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά συντονισµό, έδιναν µεγάλη µάχη και µε το χρόνο, για να φέρουν σε πέρας το έργο της αυτοψίας, της καταβολής των βοηθηµάτων, της επαναηλεκτροδότησης κλπ, την εποµένη στιγµή, έρχονται οι τράπεζες και τα διαλύουν όλα µε τις παράνοµες αποφάσεις για κατασχέσεις των οικονοµικών βοηθηµάτων των πυρόπληκτων! Είναι απίστευτο και αδιανόητο.

Σαν να θέλουν δηλαδή, να παρουσιάσουν την κυβέρνηση ως αναξιόπιστη να την ακυρώσουν, όπως συνέβη και τότε στην περίπτωση Καραµανλή µε τις φωτιές στην Πελοπόννησο.

Βεβαίως, τότε υπήρχε γενικό κυβερνητικό αλαλούµ, οπότε δικαίως κατηγορήθηκε η κυβέρνηση Καραµανλή.

Και όλη αυτή η αισχρή κίνηση των τραπεζών θα µπορούσε να αποφευχθεί, αν λειτουργούσε µε σύγχρονα λογισµικά και προγράµµατα το τραπεζικό σύστηµα. Διότι, το πρόβληµα δεν είναι των εφοριών. Είναι των τραπεζών.

Οι εφορίες έχουν στείλει µια πάγια εντολή. Από κει και πέρα, αν οι τράπεζες είχαν λογισµικά της προκοπής, θα διασταύρωναν τα δεδοµένα, θα ήλεγχαν αν πρέπει να κατασχέσουν ή να δεσµεύσουν το βοήθηµα ή όχι! Διότι η τράπεζα µπορεί να δει στα καταθετήρια του υπουργείου Υποδοµών ότι τα χρήµατα που κατάσχει είναι το έκτακτο βοήθηµα για τους πληγέντες.

Και αυτό προφανώς δείχνει πως λειτουργεί το τραπεζικό µας σύστηµα. Και αν λειτουργούσε σωστά, δεν θα χρειαζόταν µια παρέµβαση υπουργού για να λυθεί το προκύπτον σοβαρό ζήτηµα.

Και θεωρείται σοβαρό, καθώς δεν είναι µόνον µία περίπτωση. Είναι πολλές. Όπερ σηµαίνει ότι δεν εµπίπτει στην περιπτωσιολογία. Αυτό ενισχύει το συλλογισµό για αβλεψία ή δόλο. Και στις δύο περιπτώσεις η ενοχή είναι ίδια.

Επουδενί δεν επιθυµούµε να αυτοανακηρυχθούµε τιµητές πόσο δε µάλλον να ενδυθούµε και την τήβεννο του δικαστή.

Όµως εδώ πρόκειται για ένα σοβαρότατο ολίσθηµα των τραπεζών και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Και είναι γνωστό ότι το τραπεζικό µας σύστηµα έχει στηριχθεί στις πλάτες των πολιτών όλο αυτό το διάστηµα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/340245-Katascheseis-boethematon ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...