Κομισιόν: Σενάρια 12μηνης παράτασης του Μνημονίου

Κομισιόν: Σενάρια 12μηνης παράτασης του Μνημονίου
«Σε οριακό σημείο» η διαπραγμάτευση, σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης, εάν η Τρόικα δεν επιστρέψει στην Αθήνα ούτε και μετά το πέρας της επόμενης εβδομάδας

Ανοιχτό αφήνουν οι Βρυξέλλες το ενδεχόμενο παράτασης, για 12 μήνες, του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, σε περίπτωση, βεβαίως, που δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους η αξιολόγηση από την Τρόικα, αλλά και η συμφωνία για την επόμενη μέρα.

Πηγή της ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την Τρόικα εξηγεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βασιστεί σε τεχνικούς λόγους, όπως η κεφαλαιακή επάρκεια ορισμένων τραπεζών.

Βέβαια, για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να περάσει από την κρησάρα των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν. Αντιστοίχως, από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια θα πρέπει να περάσει και η προληπτική γραμμή στήριξης (ECCL), με την οποία η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε «νέα φάση».

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές της ευρωζώνης ξεκαθαρίζουν ότι, αν δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, η Ελλάδα θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

Παράλληλα, δείχνουν να μην «βιάζονται», όσον αφορά στην επιστροφή των ελεγκτών στην ελληνική πρωτεύουσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή θα μπορούσε να γίνει και προς τα τέλη της επόεμενης εβδομάδας.

Μετά το πέρασμα, ωστόσο, και αυτού του χρονικού ορίου, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι τα πράγματα θα βρίσκονται σε «οριακό» σημείο, αφήνοντας «στον αέρα» την τύχη της διαπραγμάτευσης -και της Ελλάδας…Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...