Κοντονής: Ελπίζω η Τουρκία να λάβει τα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας

Κοντονής: Ελπίζω η Τουρκία να λάβει τα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας

Για τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κάνοντας αναφορά και στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπουλη.

Από την Ζάκυνθο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «η Ελλάδα απέναντι σε αυτή την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, που δεν είναι μόνο για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, αντιτάσσει τα διπλωματικά μέτρα και θέτει τα ζητήματα αυτά στους διεθνείς οργανισμούς».

«Υπάρχει και η κλιμάκωση μιας επιθετικότητας αναιτιολόγητης και απρόσμενης σε μεγάλο βαθμό τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη Κύπρο», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Κοντονής «η απόφαση της Συνόδου των πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως θετική και ελπίζω πως η Τουρκία, όπως ελπίζουμε όλοι μας, να λάβει αυτά τα μηνύματα από την διεθνή κοινότητα και να επανέλθει σε έναν δρόμο διεθνούς νομιμότητας».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/326241-Kontones-Elpizo-e-Toyrkia-na-labei-ta-menymata-tes-diethnoys-koinotetas ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...