Κοντονής: Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες που νομιμοποιεί από την πίσω πόρτα τη νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής

Κοντονής: Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες που νομιμοποιεί από την πίσω πόρτα τη νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής

Τεράστιες ευθύνες στη ΝΔ ότι νομιμοποιεί από την πίσω πόρτα τη νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, καταλόγισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τις απαράδεκτες προτροπές του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση προς Έλληνες αξιωματικούς για πραξικόπημα.

«Αυτός ο απαράδεκτος λόγος και οι απαράδεκτες προτροπές που πρώτη φορά ακούγονται, προς Έλληνες αξιωματικούς να υποπέσουν στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον παραπλανημένο για τη νεοναζιστική πορεία και κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής, του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ. Και πρόσθεσε:

«Δεν θα πούμε εμείς ότι η ΝΔ ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή. Αλλά στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, συμπεριλήφθηκαν και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο κύριος Παναγιώταρος ήταν υποψήφιος του κ. Γεωργιάδη, που είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ. Ποιοι λοιπόν ανοίγουν τη πίσω πόρτα στη νεοναζιστική οργάνωση;»

« Έχετε ευθύνες για αυτό που συνέβη σήμερα. Η ρητορική της ακροδεξιάς και όλα αυτά που ακούγονται είναι φθηνή πατριδοκαπηλία, που ταυτίζεται απολύτως με τη νεοναζιστική ρητορία. Και έχετε τεράστιες ευθύνες που νομιμοποιείτε από την πίσω πόρτα αυτή την ιδεολογία και αυτά τα πρόσωπα», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε νεότερη παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι δεν ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετείχε ο κ. Παναγιώταρος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334757-Kontones-E-ND-echei-terasties-eythynes-poy-nomimopoiei-apo-ten-piso-porta-te-neonazistike-ideologia-tes-CHryses-Ayges ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...