Κοτζιάς: Εθνική θέση η σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση

bb

Κοτζιάς: Εθνική θέση η σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση

Κοτζιάς

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι η εθνική θέση έχει ήδη παρουσιαστεί το 2007-2008 και αφορά σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων, ενημερώνοντας για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κοτιζάς σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα, καθώς στο παρελθόν η εξωτερική πολιτική λειτουργούσε με τη λογική του «δεν παίρνω πρωτοβουλίες και περιμένω πως κάποια στιγμή θα κερδίσω τα πάντα».

Αυτό όμως, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, δεν αποτελεί σοβαρή στάση. Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αυτή είναι τολμηρή και σοβαρή και αυτό το αποδεικνύει καθώς έχει το θάρρος να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/316646-Kotzias-Ethnike-these-e-synthete-onomasia-me-geographike-proeleyse ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν δεν ξεκαβαλικέψουν τον ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ οι οψιμοι απόγονοι των Αρχαιων Μακεδόνων–Σλαυοσκοπιανοί–,δέν πρέπει σε καμμία περίπτωση να τους χαρίσουμε ενα ονομα και μιά ιστορία πού δέν τούς ανήκει.Αλήθεια ο κ.Κοτζιάς και οι υπολοιποι-ανεξαρτήτως κόμματος–σκέφτηκαν ποτέ,οτι το κομματι της Ιστορικής Μακεδονίας του Αλέξανδρου και τού Φιλίππου πού εμπεριέχεται στό κρατίδιο αυτό απο την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων,αντιπροσωπεύει μόνον το 9% της συνολικής του γεωγραφικής επιφάνειας,ενώ τόυπόλοιπο 91% ουδέποτε υπήρξε ως ”Μακεδονία’?’.Οποιαδήποτε ονομασία τούς αποδοθή που θα περιλαμβανη τον ορο Μακεδονία-Μακεδονικός,θά ειναι παραχάραξη και σφετερισμός-κοινώς κλεψιά–του ονοματος και της Ιστοριας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.Τό μόνο πού μπορούν να κάνουν οι Σκοπιανοι–κι αυτό υπό όρους–,ειναι να ονομασουν αυτο το κομματι τού 9%,της πραγματικής Μακεδονίας,ΕΠΑΡΧΙΑ ”η ΝΟΜΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και το οποίο δεν μπορει να εχη κρατική οντότητα.Τό κρατίδιο,το κατέλαβε ο Μ.Αλέξανδρος,αλλά αυτό δεν το κανει ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ,οπως δεν ειναι Μακεδονία και το ΑΦΓΚΑΝΙΣΤΑΝ ,πού επίσης κατελαβε ο Μέγας Ελλην Στρατηλάτης Η δήθεν υποχωρητικότητα και διαλλακτικότητα τού Σκοπιανού πρωθυπουργού,ειναι τακτικισμός προς επιτυχίαν τού σκοπού του.Οσα αγαλματα και να κατεβάσουν και όποια αλλαγή του ονόματος τού Αεροδρομίου τών Σκοπίων να κανουν,δεν σημαινουν απολύτως τίποτε.Γιατί μολις γίνη η δουλειά τους και τα αγάλματα θα ξανατοποθετηθούν στό βάθρο τους και η πινακιδα του Αεροδρομίου αλλάζει.Συνεπως πού είναι η υποχώρηση των Σκοπιανών,αφού στο ονομα πού ειναι το Α και τό Ω τής υπόθεσης δεν κάνουν ούτε ενα βήμα πίσω?Αν δεν υποχωρήσουμε εμείς παραχωροντας τουςτο ονομα που δέν τους ανήκει,σε πολύ λιγο καιρο θα αυτοδιαλυθουν,αφου θα κατασπαραχθούν απο το Αλβανικο Στοιχείο πού αποτελεί το 35% και απο το Βουλγαρικό πού αποτελεί το 25% του συνόλου του πληθυσμού τους. Συνεπώς, για να υπαρξη λύση ,ας πανε στο παλιό πραγματικό τους όνομα VARDARSKA. Aνδρεας Χ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...