Κοτζιάς : Ζητήσαμε τη συνδρομή της Frontex και μας έστειλαν τους μισούς

Κοτζιάς : Ζητήσαμε τη συνδρομή της Frontex και μας έστειλαν τους μισούς

Για την πολιτική που χαράσσει η Ελλάδα στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

Για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ροών μεταναστών στα νησιά ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση είχε ζητήσει εγκαίρως τη συνδρομή της Frontex αλλά «μας έστειλαν τους μισούς από αυτούς που ζητήσαμε». «Οι εταίροι μας θα έπαιρναν 150.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και τελικά πήρε 30 το Λουξεμβρούργο» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, τονίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι τον Φενρουάριο η κυβέρνηση θα καλέσει σε συνάντηση τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ καθώς και τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στη Χίο για συνομιλίες επί του ζητήματος.

Αναφορικά με τους μετανάστες που που δεν προέρχονται από χώρες εμπόλεμης ζώνης, ο υπουργός μίλησα για εγκληματικά στοιχεία που υπάρχουν ανάμεσα σε εκείνους που προέρχονται από το Μαρόκο.

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε τα πυρά του στην Τουρκία και την τακτική που ακολουθεί στη Συρία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με τις ίδιες μεθοδεύσεις που κάνει τώρα είχε κερδίσει την Αλεξανδρέττα».

Σχετικά με τα περί παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τη «σύγκρουση» που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε κυβέρνηση και εταίρους, ο υπουργός εξέφρασε τη θέση ότι για τη συνέχιση της συμμετοχής του Ταμείου είναι αναγκαίο να συμφωνηθεί ότι θα υπάρχει κούρεμα του χρέους, ενώ δεν δίστασε να εμφανιστεί αισιόδοξος ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα μέσα στο 2016.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την άποψή του ότι η Ελλάδα εμφανίζει χαρακτηριστικά «αποικίας χρέους», ενώ αρνήθηκε ότι η υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους, τον Ιούλιο, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δικαιώνει την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, το 2010, για ένταξη της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...