Κουντουρά: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο μέτωπο του τουρισμού

Κουντουρά: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο μέτωπο του τουρισμού

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που την καθιστούν ως ένα ιδανικό προορισμό για διακοπές παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA Athens Destination Expo 2018 (ASTA ADE 2018).

Όπως είπε η κ. Κουντουρά κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η Ελλάδα διαθέτει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που την καθιστούν πρωταγωνίστρια στο μέτωπο του τουρισμού και στάθηκε στο γεγονός ότι οι αφίξεις από την αγορά των ΗΠΑ κινούνται ανοδικά χρόνο με το χρόνο. Οι Αμερικανοί που έρχονται στη χώρα μας κινούνται στα επίπεδα του 1 εκατομμυρίου και για φέτος εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική άνοδο.

Επίσης, η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου ώστε η Ελλάδα να προσελκύσει το συνέδριο της ASTA, και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισαν από τη μεριά τους η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA,

Στην παρέμβαση του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, εξήρε το επίπεδο που βρίσκονται σήμερα οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι προορισμός ιδιαίτερα ελκυστικός για τις ΗΠΑ. Προς επίρρωση τούτου, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ για το 2018.

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου τελειώνουν στις 17 Απριλίου, προσέλκυσε τις συμμετοχές 500 διεθνών συνέδρων και 350 Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, αποτελώντας μια ιστορική ευκαιρία για πιο εντατικές συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/328637-Koyntoyra-E-Ellada-protagonistria-sto-metopo-toy-toyrismoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...