Κουντουρά: Νέο πρόγραμμα στήριξης του ελληνικού τουρισμού

Κουντουρά: Νέο πρόγραμμα στήριξης του ελληνικού τουρισμού

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 04/03/2016 – 18:44

kountoura

Νέο πρόγραμμα δράσεων για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού  στο εξωτερικό έχει καταρτίσει η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, το οποίο προβλέπει την στήριξη των νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού και δέχονται μεγάλες πιέσεις από τις εισερχόμενες προσφυγικές ροές.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι δράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και υλοποιούνται ώστε να βοηθήσουν και την φετινή τουριστική περίοδο  με στόχο «την ενίσχυση του μεριδίου της αγοράς και την αύξηση των δημοσίων εσόδων το 2016». 

Μέσα στο πακέτο των δράσεων του υπουργείου και του ΕΟΤ, περιλαμβάνονται η  προβολή των νησιών σε διεθνείς εκθέσεις, η διοργάνωση επισκέψεων δημοσιογράφων και tour operators, ώστε να διαπιστωθεί η εικόνα ομαλότητας στα νησιά και η συμμετοχή και  παρουσία των νησιών στις εκθέσεις του ΕΟΤ χωρίς επιβάρυνση

Σύμφωνα με το υπουργείο, η υπουργός έχει ολοκληρώσει τις εθνικές συμφωνίες με τους μεγάλους Tour Operators της Ευρώπης και της Ρωσίας για αύξηση μεριδίου, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και δημιουργία νέων εγχώριων τουριστικών προορισμών.

Ο ελληνικός τουρισμός διεισδύει σε νέες αγορές, διεκδικώντας νέες απευθείας πτήσεις τη θερινή περίοδο με Κίνα, Κορέα, Μέση Ανατολή και ΗΠΑ.

Παράλληλα, υλοποιείται στοχευμένο πρόγραμμα προώθησης και προβολής της Ελλάδος στο εξωτερικό που περιλαμβάνει κοινό πρόγραμμα διαφημιστικών ενεργειών με διεθνείς Tour Operators για διατήρηση και αύξηση μεριδίου αγοράς και στοχευμένη προώθηση για τις προκρατήσεις/κρατήσεις τελευταίας στιγμής, μέσα από καμπάνιες, διαδίκτυο, social media κ.τ.λ.

Με την πλέον  πρόσφατη εικόνα στις κρατήσεις  ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει θετικό πρόσημο και  η διαφαινόμενη μέχρι στιγμής   διστακτικότητα στις προκρατήσεις για  ορισμένους προορισμούς οφείλεται στην συγκράτηση των κρατήσεων στην Ευρώπη συνολικά,  λόγω του γενικότερου κλίματος και των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο παρουσιάζει τις   συντονισμένες δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο και ο ΕΟΤ για την τόνωση των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις  περιλαμβάνουν:

•    Προώθηση και στήριξη των προορισμών από την Αν. Υπουργό, κα Έλενα Κουντουρά στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα, όπου διαμορφώνονται οι ετήσιες πωλήσεις για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια τουριστική αγορά.

•    Διοργάνωση Fam Trips δημοσιογράφων, bloggers και Tour Operators από το Υπουργείο και τον ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης,  στα  νησιά Κω, Σάμο, Λέσβο, Χίο για την προβολή της ομορφιάς των προορισμών και της εικόνας ομαλότητας που παρουσιάζουν.

Η συγκεκριμένη δράση θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης,  τα οποία θα είναι αθέατα, απολύτως ελεγχόμενα και μακριά από περιοχές και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

•    Στήριξη των προκρατήσεων των νησιών με ειδικό κονδύλι για κοινές δράσεις προβολής του ΕΟΤ και των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία  με τους Tour Operators.

•    Συμμετοχή και  παρουσία των νησιών στις εκθέσεις του ΕΟΤ χωρίς επιβάρυνση

•    Σχεδιασμός και υλοποίηση καμπάνιας social media από το Υπουργείο με τη στήριξη των Περιφερειών και του ΣΕΤΕ με στόχο την ενίσχυση των προκρατήσεων και των κρατήσεων τελευταίας στιγμής στα νησιά.

•    Πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα νησιά.

•    Πρόγραμμα παρακολούθησης και κατεύθυνσης θετικής δημοσιότητας των νησιών στις χώρες Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και ΗΠΑ από τον ΕΟΤ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και το ΣΕΤΕ.

Επίσης προβλέπεται η στήριξη  του Τουρισμού στην Αττική για να διατηρηθεί η ενισχυμένη δυναμική του ως προορισμός city-break, κρουαζιέρας και Αθηναϊκής Ριβιέρας. 

 

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...