Κουρουμπλής: Απλή αναλογική με μικρό bonus για το πρώτο κόμμα

Τετάρτη 08/06/2016 – 19:41Υπέρ της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Real Fm 97,8.
Αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε πως η εισήγησή του περιλαμβάνει απλή αναλογική με μικρό bonus για το πρώτο κόμμα. 
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε ότι το σύστημα που εισηγείται είναι στο «95% απλή αναλογική, διότι αν υποθέσουμε ότι θα βάλουμε το όριο που προτείνω δηλαδή το 40%-41% με μία διαφορά 3 μονάδων από το δεύτερο κόμμα και ο ελληνικός λαός δεν δώσει σε αυτόν τον πρώτο σχηματισμό αυτό το ποσοστό αυτομάτως πάμε σε πλήρη αναλογική» και πρόσθεσε ότι «οι 30 έδρες που μένουν, το λεγόμενο bonus θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός να το δώσει, δεν το δίνει το σύστημα».
«Ο καθένας πρέπει να έχει το κουράγιο να υπερασπίζεται τις απόψεις του και να έχει την αυτοπειθαρχία στις συλλογικές αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Για το ενδεχόμενο απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι είναι υπέρ.
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι διαδικαστικό αλλά ουσιαστικό.
«Το ζήτημα είναι αν μπορούμε όλα τα κόμματα να συγκλίνουμε σε ριζικές, ουσιαστικές αλλαγές που πραγματικά θα κατοχυρώνουν τη δημοκρατία, θα ενεργοποιούν τον πολίτη, θα καταργούν ζητήματα όπως είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...