Κουρουμπλής: Σε έναν μήνα με 40 ημέρες τα πράγματα θα είναι διαφορετικά

Κουρουμπλής: Σε έναν μήνα με 40 ημέρες τα πράγματα θα είναι διαφορετικά

Κουρουμπλής

“Η προσπάθεια που γίνεται είναι γιγαντιαία και ίσως για πρώτη φορά να έχει γίνει κάτι τέτοιο”

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ότι “σε έναν μήνα με 40 ημέρες τα πράγματα θα είναι διαφορετικά”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου, χωρίς καμία καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιών και υποστήριξε πως «η προσπάθεια που γίνεται είναι γιγαντιαία και ίσως για πρώτη φορά να έχει γίνει κάτι τέτοιο», ενώ πρόσθεσε πως «μας κατηγορούν, αλλά δεν μας λένε τι θα έπρεπε να κάνουμε».

Ο κ. Κουρουμπλής εκτίμησε ότι η προσπάθεια που γίνεται θα είναι αποτελεσματική και δεσμεύτηκε σε όλους τους τόνους πως «γίνεται με μηχανικά μέσα και όχι χημικά» υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό χημικό στη θάλασσα της περιοχής».

Αναφορικά με τις αιτίες του ατυχήματος, είπε ότι όλες οι ελεγκτικές αρχές του Δημοσίου και η Δικαιοσύνη βρίσκονται σε συνεργασία για να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία.

Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε και στοιχεία για το φορτίο του πλοίου, λέγοντας ότι «το συγκεκριμένο πλοίο από τους 2.050 τόνους που είχε, φόρτωσε 1.800 τόνους από τα ΕΛΠΕ» για να προσθέσει πως «ο πρώτος στόχος ήταν να περιορίσουμε τη διαρροή και μετά να στεγανοποιηθεί».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, από την πλευρά του, υποστήριξε πως «οι επιπτώσεις είναι αντιστρεπτές», αλλά πρέπει να κριθεί το μέγεθος της ρύπανσης, κάτι που, κατά τη γνώμη του, θα είναι εφικτό σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301943-Koyroymples-Se-enan-mena-me-40-emeres-ta-pragmata-tha-einai-diaphoretika ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...