«Κρυφή εγκυμοσύνη»: Είναι ποτέ δυνατόν να μην γνωρίζεις ότι είσαι έγκυος;

«Κρυφή εγκυμοσύνη»: Είναι ποτέ δυνατόν να μην γνωρίζεις ότι είσαι έγκυος;
Την προηγούμενη εβδομάδα, μια γυναίκα από τη Μασαχουσέτη, επισκέφθηκε τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου της περιοχής της, με πολλαπλούς πόνους στην πλάτη και μέσα σε μία ώρα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Η Κέιτι Κόπρας, όταν ερωτήθηκε από τους γιατρούς, ισχυρίστηκε -και ακόμη επιμένει- ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος. Είναι απίστευτα δύσκολο να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο. Ειδικά αν κάποια είναι μητέρα και γυναίκα από εκείνες, που είχαν όλα εκείνα τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως η πρωινή ναυτία.
Σύμφωνα όμως με πρόσφατο δημοσίευμα του CBS News, είναι δυνατόν να είσαι έγκυος και να μην το καταλάβεις. Μάλιστα αυτή η εγκυμοσύνη ονομάζεται «κρυφή εγκυμοσύνη» και βασίζεται στα αποτελέσματα που έδειξε βρετανική μελέτη όπου έλεγαν ότι αυτό συμβαίνει περίπου σε 1 από τις 2.500 κυήσεις.
Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το γιατί μια γυναίκα δεν έχει τα προφανή σημάδια της εγκυμοσύνης.
Αν υποψιάζεστε ότι είστε έγκυος, συχνά το πρώτο σας βήμα είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, αλλά συνήθως αυτά τα τεστ δεν είναι πάντα αξιόπιστα. Αν και τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης πια, γράφουν έξω από το κουτί τους ότι είναι 99 τοις εκατό ακριβή, κάποια βγάζουν λάθος αποτέλεσμα. Τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα ανεβαίνουν όταν το έμβρυο εμφυτεύεται στα τοιχώματα της μήτρας – αυτό κανονικά συμβαίνει μέσα σε 7 έως 10 ημέρες μετά την ωορρηξία. Αν για παράδειγμα τα ούρα μιας γυναίκας είναι πολύ αραιωμένα, το τεστ θα καταγράψει τα χαμηλότερα επίπεδα των ορμονών.
Το επιπλέον βάρος επίσης είναι λιγότερο αισθητό σε υπέρβαρες γυναίκες. Η Κέιτι Κρόπας, ανέφερε ότι νόμιζε ότι είχε βάλει κάποια κιλά στις διακοπές της και δεν συνέδεσε την αύξηση του σωματικού βάρους της με μια εγκυμοσύνη.
Μερικές τυχερές γυναίκες έχουν ελάχιστα από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Η κόπωση, η πρωινή αδιαθεσία, οι πόνοι στην πλάτη και οι κοινές λιγούρες, μπορούν εύκολα να παρερμηνευτούν ως άγχος, δηλητηρίαση ή μια απλή δυσπεψία, ειδικά αν δεν περιμένεις να είσαι έγκυος.
Επίσης δεν έχουν όλες οι γυναίκες τακτική περίοδο. Σε κάποιες περιπτώσεις εγκυμοσύνης η περίοδος σταματά αλλά κάποιες κηλίδες αίματος μπορεί να υπάρχουν. Για αυτό το λόγο και δεν ανησυχούν. Οι γυναίκες με πολύ ακανόνιστους κύκλους δεν μπορούν να αντιληφθούν την αλλαγή. Και ενώ κάποια μωρά στην μήτρα κινούνται τακτικά, κάποια άλλα κινούνται λιγότερο δίνοντας την αίσθηση ότι το στομάχι βρίσκεται σε χωνευτική κατάσταση.
Τέλος υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να κρατήσουν «κρυφή» μια εγκυμοσύνη, όπως για παράδειγμα μια λανθασμένη διάγνωση στειρότητας, τα υψηλά επίπεδα του στρες ή κάποια ψυχιατρικά προβλήματα.
Το μυαλό είναι αρκετά ισχυρό και η άρνηση στα πιο εμφανή σημάδια μπορεί μερικές φορές να υπερισχύσει της λογικής.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...