Κύκλωμα με πλαστά βιβλιάρια του ΙΚΑ – Πιστοποιήθηκαν 471 περιπτώσεις

Κύκλωμα με πλαστά βιβλιάρια του ΙΚΑ – Πιστοποιήθηκαν 471 περιπτώσεις
Κύκλωμα που διακινούσε πλαστά πιστοποιητικά για ασφαλιστική κάλυψη εξαρθρώθηκε χθες στο ΙΚΑ Κεραμεικού, σε επιχείρηση στην οποία έλαβε μέρος τόσο η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του ιδρύματος όσο και η αστυνομία.

Πρόκειται για την αυτοκόλλητη ετικέτα που αναφέρει ότι το βιβλιάριο υγείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φέτος.
Ήδη, το ΙΚΑ είχε διενεργήσει ελέγχους για διασταυρώσεις από την αρχή του χρόνου και είχε καταλήξει ότι κάπου υπήρχε διαρροή.
Ειδικότερα, είχαν πιστοποιηθεί η ύπαρξη 471 πλαστών ασφαλιστικών ικανοτήτων που δεν μπορούσαν, ωστόσο, να ταυτοποιηθούν με συγκεκριμένα πρόσωπα.
Εντοπίστηκε ότι μέσα στο κύκλωμα συμμετείχε ένας υπάλληλος του ΙΚΑ και εξωτερικοί παράγοντες.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ μέσω της Ομοσπονδίας τους παρενέβησαν στην υπόθεση ανακοινώνοντας ότι: «η υπό εξέλιξη έρευνα στο ΙΚΑ Κεραμεικού, από τις υπηρεσίες επιθεώρησης του ΙΚΑ για υπόθεση παράνομης θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά, το μέγεθος της οποίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, μας δίνει την ευκαιρία να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων υπαλλήλων του ΙΚΑ».

Επίσης τονίζουν ότι θα συνεργαστούν με το Διοικητή του ΙΚΑ  Ροβέρτο Σπυρόπουλο, παρά τις όποιες διαφορές σε συνδικαλιστικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση και αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...