Κ. Παπακώστα: Κονδύλι 700.000 ευρώ για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου

Κ. Παπακώστα: Κονδύλι 700.000 ευρώ για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου
Αίτηση για κονδύλι 700.000 ευρώ στην Ειδική Διαχειριστική Αρχή έχει καταθέσει η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου, το οποίο παρουσιάζει επιτακτική ανάγκη ανακαίνισης των κτηριακών του εγκαταστάσεων.

Η κ. Παπακώστα κατά την επίσκεψή της στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, συναντήθηκε με τον διοικητή, Δημήτρη Καρανικόλα και ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται, για τους ασθενείς που φιλοξενούνται και τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους στις δομές αυτές.
Επίσης, η υφυπουργός, συναντήθηκε και συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Ψυχιατρείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο.

Η υφυπουργός Υγείας έκανε λόγο για ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας της καθημερινότητας και της διαβίωσης των ασθενών, ενώ τόνισε και τη σημασία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Ζήτησε δε να τηρείται ως «Ευαγγέλιο» το κείμενο των δικαιωμάτων των ψυχικώς ασθενών που έχει αποσταλεί σε όλες τις δομές που ασχολούνται με την Ψυχική Υγεία.

Κατά την παραμονή της στη Λέρο, η κ. Παπακώστα επισκέφθηκε επίσης τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Π.Ε.ΤΟ.Ψ.Υ. (ΚΟΙΣΠΕ – ΤΟΨΥ) Δωδεκανήσου. Η υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα λειτουργίας και δράσης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού από τον πρόεδρο, Ανδρέα Γεωργίου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και έλαβε στοιχεία για τα προγράμματα του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. και το βαθμό αποτελεσματικότητάς τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...