«Λαβράκια» έβγαλε η έφοδος της ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο

«Λαβράκια» έβγαλε η έφοδος της ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο

«Λαβράκια» έβγαλε η έφοφος της ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο

Δεκάδες επιχειρήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο βρέθηκαν να βάζουν «λουκέτο» από την εφορία.

Πίστεψαν ότι οι εξορμήσεις των συνεργείων της ΑΑΔΕ δεν θα ξεκινήσουν τόσο νωρίς, με αποτέλεσμα πολλοί μαγαζάτορες στις Κυκλάδες θεώρησαν σωστό να μη… φθείρουν τις ταμειακές τους μηχανές κόβοντας αποδείξεις.
Λογάριαζαν, όμως, χωρίς… τον ξενοδόχο! Οι εφοριακοί, που έφτασαν αιφνιδιαστικά από τις Δ.Ο.Υ. Ρόδου και Σύρου, κρατώντας ακόμα και… μαγιάτικο στεφάνι για να περάσουν απαρατήρητοι!

Τα αποτέλεσματα των ελέγχων ήταν άκρως εντυπωσιακά, καθώς ειδικά στη Σαντορίνη καταγράφηκαν συνολικά 93 παραβάσεις σε 26 επιχειρήσεις, από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου.

Από τις 26, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου «λουκέτου» σε 5 επιχειρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από 1 έως 10 παραβάσεις. Μεταξύ των επιχειρήσεων που μπήκε «λουκέτο», στη κεντρική πλατεία στα Φηρά, εστιατόριο ασιατικό, ένας φούρνος, κέντρο διασκέδασης με το διακριτικό τίτλο ΜΑΜΟΥΝΙΑ κλπ.

Ειδικά ο φούρνος στα Φηρά, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο ημερήσιος τζίρος του φτάνει στις 20.000 ευρώ κι έτσι το 48ωρο «λουκέτο» ήταν… βαρύ. Οι εφοριακοί ήταν στημένοι απέναντι και παίζοντας υποτίθεται τάβλι, έκοβαν κίνηση τι γίνεται εντός του καταστήματος. Μόλις διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας «ξεχνούσε» συστηματικά να κόβει απόδειξη, έκαναν την έφοδο.

Στη Μύκονο η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη: σε 12 επιχειρήσεις 62 παραβάσεις και σε μία ειδικά επεβλήθη χρηματική κύρωση 1000 ευρώ, σε εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης στη Νάξο επεβλήθη 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Έρχεται η Επιχείρηση «Αργοσαρωνικός 2»
Συνολικός απολογισμός 3ημέρου, από 30/4 έως 2/5: 156 παραβάσεις κι έπεται συνέχεια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο φετινός σχεδιασμός θερινών ελέγχων με κωδική ονομασία «Αργοσαρωνικός 2», προβλέπει 53.000 εξορμήσεις σε όλη την Επικράτεια, εκ των οποίων οι 19.000 θα γίνουν σε νησιά.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί τους φετινούς ελέγχους, από τους περσινούς, είναι η μεγαλύτερη στόχευση με βάση και τα αποτελέσματα των εξορμήσεων του 2017 (follow up), ενώ θα επεκταθούν και σε άλλες δραστηριότητες, όπως τα εμπορικά καταστήματα.

Ο σχεδιασμός «σκοντάφτει», πάντως, στις ελλείψεις προσωπικού- το ενδιαφέρον για αποσπάσεις εφοριακών σε νησιά ήταν σχεδόν μηδενικό λόγω του περιορισμένου κονδυλίου (μόλις 26 ευρώ/ ημέρα) που καθιστά απαγορευτική τη διαβίωση στα ακριβά Κυκλαδονήσια- το οποίο συν τοις άλλοις θα πρέπει να φέρει εις πέρας και τους υπόλοιπους μνημονιακούς στόχους όπως το ξεκαθάρισμα των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων επιστροφών φόρου και ανεκκαθάριστων δηλώσεων.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/331739-Labrakia-ebgale-e-ephophos-tes-AADE-se-Mykono-Santorine-kai-Naxo ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...