Λεβέντης: Εμείς ζητούσαμε την απλή αναλογική γιατί θέλαμε να ανακόψουμε την αυτοδυναμία

«ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΛΑΦΥΡΟ»    

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ»

«Μιλώ συχνά με τον κ. Τσίπρα, τον επισκέπτομαι ή έρχεται σπίτι μου και τον συμβουλεύω χωρίς να ζητώ τίποτα ως αντάλλαγμα. Έχω καλές φιλικές σχέσεις μαζί του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεργαστώ μαζί του. Μέχρι τις εκλογές δεν θα γίνει καμία απολύτως συνεργασία».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στίγμα FM».

«Εμένα με νοιάζει το καλό της χώρας, όχι οι καρέκλες και τα υπουργεία. Αν μετά τις εκλογές χρειάζονται οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων απαραιτήτως, δεν θα αφήσουμε την χώρα ακυβέρνητη», σημείωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκαμε στην απλή αναλογική, αλλά ως Ένωση Κεντρώων ζητάμε και άλλα πράγματα, όπως καμιά σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ, όχι σε διπλές συντάξεις και να φύγουν οι αργόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Εμείς ζητούσαμε την απλή αναλογική γιατί θέλαμε να ανακόψουμε την αυτοδυναμία. Οι κυβερνήσεις που προέκυψαν από αυτοδυναμία, χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο», συμπλήρωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Aναφορικά με τον πρωθυπουργό επεσήμανε: «Ο Τσίπρας ομολόγησε ότι είχε αυταπάτες, παρασύρθηκε από τον Βαρουφάκη, είναι ένα παιδί 40 ετών άπειρο και από τα οικονομικά και από την πολιτική, γι αυτό ζητώ οικουμενική κυβέρνηση, ο τόπος επιβάλλει μια ευρεία κυβέρνηση συνεργασίας».

Αντίθετα, σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Εχθρός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεδίωξε το μπόνους των 50 εδρών σε συνεννόηση με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Έγκλημα αυτό που έκανε η Φώφη Γεννηματά, να μην ψηφίσει την απλή αναλογική και να ανοίξει τον δρόμο στον Μητσοτάκη. Προφανώς τα έχει βρει με τον Μητσοτάκη.

Κλασσική περίπτωση οικογενειοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ποτέ δεν αποκήρυξε τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για την προδοσία το 1965 στην Ένωση Κέντρου που είχε πάρει 54%. Αυτές οι οικογένειες έχουν γαλουχηθεί στην εξουσιομανία που την παρέχει ο καλπονοθευτηκός εκλογικός νόμος».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...