Λύσσα το φαγητό, αλλά με αλάτι Ιμαλάϊων!Της Νατάσας Τρουμπούκη

bb

Θα το έχετε ακούσει, θα σας το έχει προτείνει κάποιος ως την εναλλακτική του αλατιού που όχι μόνο δεν επηρεάζει την πίεση, αλλά και βοηθάει στα γαστρεντερικά προβλήματα, την κυκλοφορία, τα οστά και τον μεταβολισμό.

Ας αρχίσουμε με το τι είναι το αλάτι Ιμαλάιων. Το αλάτι Ιμαλάιων προέρχεται από κρυστάλλους αλατιού από το Πακιστάν και είναι ουσιαστικά ένας τύπος ορυκτού αλατιού και αποτελείται κατά 90-95% από χλωριούχο νάτριο, δηλαδή αλάτι. Τα υπόλοιπο είναι άλλα μέταλλα, η περιεκτικότητα των οποίων ποικίλλει- περιλαμβάνουν μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Μέχρι εδώ, τίποτα το εντυπωσιακό. Το μόνο εντυπωσιακό είναι ότι είναι ροζ (!).

Σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζουν αυτοί που το εμπορεύονται, το αλάτι Ιμαλάϊων έχει ακριβώς την ίδια δράση με το απλό αλάτι που χρησιμοποιούμε στο φαγητό, επηρεάζοντας την αρτηριακή πίεση και τα καρδιαγγειακά. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αθώο υποκατάστατο του αλατιού και θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, όπως ακριβώς και το κοινό αλάτι.

Οι υπόλοιπες δράσεις του που αναφέρονται, βασίζονται στην περιεκτικότητά του σε άλλα μέταλλα. Ωστόσο, η ποσότητα την οποία λαμβάνουμε από αυτά τα μέταλλα από το αλάτι Ιμαλαϊων είναι τόσο μικρή, που θεωρείται αμελητέα και φυσικά δεν έχει κανένα όφελος για την υγεία μας.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντικαταστήσετε το απλό αλάτι με αυτό των Ιμαλαιων, εκτός και αν σας εντυπωσιάζει το ροζ χρώμα. Ίσως και η μικρότερη επεξεργασία του.

Αν θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη του αλατιού, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλα μπαχαρικά, όπως λίγο παραπάνω πιπέρι στο φαγητό, λίγο παραπάνω ρίγανη στη σαλάτα, κανέλα, ξύδι, λεμόνι, μαϊντανό, δυόσμο, δεντρολίβανο, σαφράν και άλλα πολλά.

 

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...