Μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία: Η Ελλάδα δε θα μείνει απαθής

Μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία: Η Ελλάδα δε θα μείνει απαθής

«Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Στα μάτια όλου του δημοκρατικού κόσμου αποδεικνύει ότι δεν σέβεται ούτε το Κράτος Δικαίου ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου» τόνισε από την Αμοργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανούπολης.

«Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει» είπε ο κ. Παυλόπουλος, δηλώνοντας πως «αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών, κάνει τεράστιο λάθος. Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός».

Κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «δεν αξίζει τέτοια μοίρα στον τουρκικό λαό». Όπως επισήμανε, η τουρκική ηγεσία «με αυτά που κάνει, αυτές τις κρίσιμες ώρες, και με την τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, είναι κατώτερη των περιστάσεων απέναντι και στον ίδιο τον τουρκικό λαό. Γιατί αυτά είναι δείγματα γραφής που θυμίζουν άλλες εποχές και άλλες αντιλήψεις. Δεν έχουν καμιά σχέση με τη Δημοκρατία. Δεν επιτρέπουν καμία ευρωπαϊκή προοπτική στην Τουρκία. Και, κυρίως, υπονομεύουν τη θέση της ακόμα και ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και ας μην ξεχνάμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο μόνος δεσμός της Τουρκίας με τη Δύση και με τον δημοκρατικό κόσμο. Αλλά μ’ αυτά που κάνει, είναι αμφίβολο αν μπορεί να διατηρήσει αυτή τη θέση» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, σε γεύμα που του παρέθεσε ο δήμαρχος Αμοργού, Νικόλαος Φωστιέρης.

Ο ίδιος προειδοποίησε την Τουρκία, λέγοντας: «Στεκόμαστε δίπλα της στον αγώνα που κάνει, αλλά είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές οι οποίες δεν πλήττουν μόνο Έλληνες πολίτες και Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά πλήττουν την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Και η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει απαθής. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, το οποίο διαθέτει και εκείνη ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέλος της διεθνούς Κοινότητας, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και βεβαίως τους στρατιωτικούς μας. Αλλά πριν απ’ όλα, θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τον άνθρωπο. Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος και στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «τιμούμε τη μνήμη εκείνων που δεν είναι κοντά μας, που έφυγαν τόσο άδικα. Προσευχόμαστε για εκείνους οι οποίοι δίνουν τον αγώνα της ζωής. Και τότε μόνο θα έχουμε πράξει το χρέος μας, αν αναλάβουμε τις ευθύνες μας, με τρόπο ώστε να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339191-Menyma-Paylopoyloy-pros-ten-Toyrkia-E-Ellada-de-tha-meinei-apathes ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...