Μήνυμα ενότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ζαγόρα Πηλίου

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΠΗΛΙΟΥ ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΩ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΤΡΥΦΕΡΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΜΕ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στην Ζαγόρα Πηλίου, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μήλου «Ζαγορίν».

«Είναι γνωστό ότι εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι, ξεπερνούμε τις δυσκολίες. Είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν» τόνισε με νόημα ο κ. Παυλόπουλος κατά  ξενάγησή του στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς, για την οποία ανέφερε:

«Ο χώρος είναι ένα λίκνο του Ελληνικού Διαφωτισμού, που αποδεικνύει την διαχρονικότητα του ελληνικού πνεύματος. Σ’ αυτόν τον χώρο, χάρη στην ευλογημένη σκέψη του Ρήγα Φερραίου, του Ανθιμου Γαζή, του Γρηγορίου Κωνσταντά, του Φιλίππου Ιωάννου και όσων άλλων σπουδαίων Ελλήνων που σπούδασαν και δίδαξαν, ενισχύθηκε η ελληνικότητά του και είναι χρέος μας να έχουμε ανάλογο μέλλον ως λαός, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες».

Παράλληλα, εξέφρασε το θαυμασμό του για τον συνεταιρισμό «Ζαγορίν» και την θαυμάσια 100ετή πορεία του με τα εκλεκτά προϊόντα και ευχήθηκε αυτή η πετυχημένη ανάπτυξη να αποτελέσει πρότυπο συνεισφέροντας στην εθνική και τοπική οικονομία.

Ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας στάθηκε ακόμη στο σημαντικό ρόλο της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας διαχρονικά αντιφωνώντας το Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Στη Δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου της Ζαγοράς ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος χάρισε στον κ. Παυλόπουλο την εικόνα του οσίου μάρτυρος Τριαντάφυλλου, τοπικού αγίου, που θεωρείται προστάτης της περιοχής και τον χρυσό σταυρό της Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντόπιοι αλλά και τουρίστες υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με χειροκροτήματα και επιφωνήματα.

Το μεσημέρι στο δημαρχείο της ιστορικής κωμόπολης ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ζαγοράς- Μουρεσίου, παρουσία των τοπικών αρχών.

Ακολούθως, έκανε βόλτα στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Προκόπη Παυλόπουλο να κρατά στοργικά στην αγκαλιά του ένα βρέφος μόλις μερικών εβδομάδων, φανερώνοντας έτσι την μεγάλη αδυναμία που έχει στα παιδιά.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...