Μακρόν: «Τείνουμε χείρα συνεργασίας» στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

bb

Μακρόν: «Τείνουμε χείρα συνεργασίας» στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

Την πρόθεσή του «να τείνει το χέρι στη νέα ιταλική κυβέρνηση» και να προτείνει στη Ρώμη «να συνεχίσουν τη συνεργασία σε θέματα ασφάλειας, σε θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό, σε γεωπολιτικά ζητήματα, όπως και στην εμβάθυνση της ευρωζώνης», εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Θα δούμε τι θα επιλέξει η Ιταλία. Σέβομαι αυτή τη μεγάλη χώρα που ανέκαθεν έστεκε στο πλευρό μας. Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας περίφημος σύμμαχος», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Μακρόν παραδέχτηκε ότι στην Ευρώπη «υπάρχει ένας αυξανόμενος φόβος και ένας θυμός» και για τον λόγο αυτό «πρέπει να αλλάξουμε αυτήν την Ευρώπη», όπως σχολίασε.

«Τον Ιούνιο έχουμε ένα σημαντικό ραντεβού με τη Γερμανία. Αναμένω τη γερμανική απάντηση στις προτάσεις που έχει κάνει η Γαλλία, που θα επιτρέψει να καθορίσουμε τα βραχυπρόθεσμα βήματά μας για τα επόμενα 5-10 χρόνια», είπε. «Θα δούμε ποιες θα είναι οι χώρες μέλη που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυτή τη βάση και ποιες είναι πιο επιφυλακτικές. Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει παρά μόνο σε πολλές ταχύτητες», εκτίμησε εξάλλου ο Μακρόν.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333006-Makron-Teinoyme-cheira-synergasias-ste-nea-kybernese-tes-Italias ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...