Μαξίμου: Εξαιρετικά σημαντική η δέσμευση του Γιούνκερ για διπλασιασμό του επενδυτικού πακέτου

Μαξίμου: Εξαιρετικά σημαντική η δέσμευση του Γιούνκερ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ                                                                                   

Την ετήσια ομιλία του προέδρου της Κομισιόν για την κατάσταση στην Ένωση καλωσορίζει το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «θετικά σημεία» που μπορούν να σηματοδοτήσουν μια νέα Ευρωπαϊκή ατζέντα.

Μάλιστα, όπως  σημειώνουν από την κυβέρνηση, πρόκειται για θέσεις που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με την Διακήρυξη των Αθηνών, που συνυπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες οι Μεσογειακές Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής επεξεργασίας και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης, αυτά ανταποκρίνονται στον προβληματισμό που υπάρχει σήμερα για την κατάσταση και το μέλλον της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο επισημαίνουν μεταξύ άλλων, τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «η Ευρώπη δεν είναι αρκετά κοινωνική και αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε», την ανακοίνωση για τον διπλασιασμού των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, καθώς και την αναφορά του στην ανάγκη να υπάρξει «ευφυής ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Εξίσου σημαντική είναι η δέσμευση της Επιτροπής να κάνει πρώτη της προτεραιότητα την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, ιδίως της νεολαίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του αθέμιτου φορολογικού ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό, η ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει τις  αναφορές του Προέδρου Γιούνκερ, στην ανάγκη για: αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης ανάμεσα στα κράτη μέλη, προώθηση της μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων καθώς και την σύσταση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής για τον έλεγχο των συνόρων της ΕΕ, συνεργασία με τρίτες χώρες προέλευσης ή διέλευσης μεταναστών για την αντιμετώπιση των αιτιών της μετανάστευσης.

Ενισχύεται, επίσης, ο διεθνής και περιφερειακός ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ορισμό υπουργού Εξωτερικών της Ε.Ε. και προώθηση Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Συρία.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...