Μαρία Σταυρινούδη Σόδη: Δεν είμαι υπεράνθρωπος, ούτε Αϊνστάιν

Μαρία Σταυρινούδη Σόδη: Δεν είμαι υπεράνθρωπος, ούτε Αϊνστάιν
Με ομοψυχία, οι 293 που με ψήφισαν θα γίνουν οι «300» που πολέμησαν τους Πέρσες γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε – Δεν είμαι ιδιοκτήτρια των Mastic Spa, αλλά η κόρη μου και η ανηψιά μου – Δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό τζάκι, έχω υποχρέωση απέναντι σε όσους με ψήφισαν μόνο, λέει η βουλευτής Χίου σε ανάρτησή της στο Facebook

Δεν είμαι υπεράνθρωπος ούτε Αϊνστάιν, αλλά αγαπώ την πατρίδα μου και θα την υπηρετήσω όπως μπορώ, λέει η νέα βουλευτής Χίου, Μαρία Σταυρινούδη – Σόδη μετά τον ντόρο που ακολούθησε την εμφάνισή της κατά τη χθεσινή ορκωμοσία.

Με μια μακροσκελή και πολύ αναλυτική ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook, η κ. Σόδη μιλά για όλα όσα συζητούνται από χτες, εκτός από το ντύσιμό της! Αναφέρεται στην αλυσίδα καταστημάτων Mastic Spa, εξηγώντας πως εργάστηκε ως φαρμακοποιός εκεί αλλά ότι ανήκουν στην κόρη και την ανιψιά της και όχι στην ίδια, αλλά και στην κριτική που δέχτηκε για το ότι βρέθηκε στη Βουλή με μόλις 293 σταυρούς: «Είναι εύκολο να απαντήσω επί της ουσίας….
Θα προτιμούσα όμως να πω ότι αν είχα ακόμα 7 θα έφτανα τους ‘300’. Όσους ακριβώς είχε και ο Λεωνίδας! Και το λέω αυτό μεταφορικά, θέλοντας να τονίσω ότι οι επιπλέον ‘7’ αποτελούν για μένα την συσπείρωση που πρέπει να έχουμε όλοι οι Χιώτες στις διεκδικήσεις μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Ολόκληρη η ανάρτησή της:
«Από χθες , οι συγκυρίες αναμφισβήτητα, με έχρισαν ως την μια εκ των εκπροσώπων της Χίου μας στην Βουλή.
Το να υπηρετήσω τον τόπο που γεννήθηκα μεγάλωσα τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου, αποτελεί προσωπικά ύψιστη τιμή.
Η Χίος μας δεν ανήκει σε κόμματα, δεν χρειάζεται ‘υπεράνθρωπους’, ούτε Αϊνστάιν. Χρειάζεται ομοψυχία, ομόνοια, ανοικτά μυαλά και απλές καθημερινές ,αλλά άμεσες αποφάσεις.
Ανήκω στην Νέα Δημοκρατία από τα νεανικά μου χρόνια, αλλά πάνω απόλα ανήκω στον τόπο που λατρεύω. Δεν πρόκειται ποτέ να αποποιηθώ την κομματική μου ταυτότητα, αλλά πάνω απόλα δεν πρόκειται ποτέ να οπισθοχωρήσω σε οποιοδήποτε θέμα θίγει τα συμφέροντα της Χίου μας!
Δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό τζάκι, δεν έχω υποχρέωση σε κανέναν άλλον, παρά μόνο στους λίγους ή πολλούς συμπατριώτες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους σε όσες αναμετρήσεις έλαβα μέρος (Επιμελητηριακές, Περιφερειακές, Βουλευτικές).
Έχω υποχρέωση και απέναντι στον τόπο μου, που με θλίψη παρακολουθώ να βουλιάζει αργά αλλά δυστυχώς σταθερά στην μιζέρια και την υποβάθμιση.
Η Χίος ανέκαθεν ήταν κέντρο αναφοράς και ένα νησί μοναδικό στην Ελλάδα όχι μόνο για την μαστίχα του.
Δεν ξέρω να βαυκαλίζομαι, πιστεύοντας ότι μόνη μου θ’ αλλάξω το παραμικρό.
Ξέρω όμως ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Είμαι βέβαιη ότι η συνεργασία μου τόσο με τον νέο Δήμαρχο, τον αντι-περιφερειάρχη τον έτερο βουλευτή του νησιού μας και το επιμελητήριο , θα είναι απόλυτα αρμονική και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις μου να συμβεί αυτό.
Εάν ενωθούμε όλοι εμείς σε μια γροθιά και παρέα με τον Χιώτη και την Χιώτισσα, τότε η Χίος θα ξαναγίνει σύντομα ΧΙΟΣ!
Ξέρω τι θα πει κρίση, ξέρω τι θα πει απόγνωση, εξάλλου τα ένοιωσα και τα νοιώθω ακόμα στο πετσί μου, κατά την διάρκεια της 30ετους επαγγελματικής μου δραστηριότητας στο νησί.
Ειλικρινά όμως πιστεύω ότι ηττημένος είναι μόνο αυτός που εγκαταλείπει την μάχη. Κι εμείς ποτέ στην ιστορία μας δεν εγκαταλείψαμε την μάχη!
Τέλος θέλω να διευκρινίσω 1-2 θέματα που με αφορούν, και τα οποία κατά κόρον διαβάζω στην νέα μόδα των ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ Blogs.
Δεν είμαι η ιδιοκτήτρια των Mastic Spa. Επί 10 χρόνια έδωσα όσες γνώσεις είχα, σαν Φαρμακοποιός και αισθητικός, σε συνεργασία με τον πρώην σύζυγο μου και τον αδελφό του, για να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην εφαρμογή της Μαστίχας στην κοσμετολογία.
Ιδιοκτήτριες των Mastic Spa είναι η κόρη μου Βικτώρια και η ανηψιά μου Βίνα.
Για μένα όμως δημιουργός και παντοτινός ιδιοκτήτης των Mastic Spa στην μνήμη όλων μας, είναι ο Γιάννης Σόδης.
Όσον αφορά την σχέση μου με την πολιτική θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδεμία σχέση έχει με τον Γιάννη Σοδη.
Ο Γιάννης Σοδης ήταν μια ανυπέρβλητη πολιτική και όχι μόνο, προσωπικότητα, που θα ήταν τουλάχιστον αφελές από μέρους μου να πιστέψω έστω και κατ΄ελαχιστον, ότι εγώ θα συνεχίσω το έργο του.
To όνομα μου είναι Σταυρινούδη Μαρία , είμαι περήφανη γι’αυτό και ελπίζω ότι με τις πράξεις μου και την όποια προσφορά μου στο νησί μας, θα κάνω υπερήφανους τόσο τον αείμνηστο πατέρα μου όσο και την μητέρα μου, η οποια ειναι κοντα μου και με στηριζει ολο αυτο τον καιρο.
Τέλος όσον αφορά τους ‘293’. Είναι εύκολο να απαντήσω επί της ουσίας….
Θα προτιμούσα όμως να πω ότι αν είχα ακόμα 7 θα έφτανα τους ‘300’. Όσους ακριβώς είχε και ο Λεωνίδας!
Και το λέω αυτό μεταφορικά, θέλοντας να τονίσω ότι οι επιπλέον ‘7’ αποτελούν για μένα την συσπείρωση που πρέπει να έχουμε όλοι οι Χιώτες στις διεκδικήσεις μας.
300 Σπαρτιάτες τα έβαλαν, και εν πολλοίς κατατρόπωσαν, 1,000,000 Πέρσες.
Πιστεύω μου είναι ότι 50,000 Χιώτες ΕΝΩΜΕΝΟΙ είμαστε ικανοί ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!
Με Τιμή
Σταυρινούδη Μαρία
Βουλευτής Χίου»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...