Μεγάλη διάκριση για την ομάδα TUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης

Μεγάλη διάκριση για την ομάδα TUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης
Η ελληνική φοιτητική ομάδα, «TUCer», διαγωνίστηκε στη κατηγορία UrbanConcept Hydrogen και κατέλαβε τη 4η θέση στην Ευρώπη, με μικρή διαφορά από το 3ο όχημα.
Ο Shell Eco Marathon Europe 2014 διεξήχθη από τις 12 ως τις 19 Μαΐου στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.

Αποτελεί την 7η χρονιά που η TUCer συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό. Το 2013 είχε κατακτήσει για άλλη μια φορά τη 4η θέση ενώ τα πρoηγούμενα έτη είχε διακριθεί στους τομείς της ασφάλειας και της μελέτης της ενέργειας του μέλλοντος. Ακόμα, πέρυσι είχε αναδειχθεί 1η σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στην προτίμηση της κριτικής επιτροπής!

Ο διαγωνισμός Shell Eco Marathon προκαλεί φοιτητές να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και οδηγήσουν το πιο ενεργειακά αποδοτικό αυτοκίνητο. Μέσα σε διάστημα μερικών ημερών τα οχήματα πραγματοποιούν δοκιμές για να πετύχουν τη μέγιστη διανυόμενη απόσταση με χρήση ενός λίτρου καυσίμου.

Τα αυτοκίνητα συμμετέχουν σε μια εκ των 6 κατηγοριών: βενζίνη, diesel, ηλεκτρική μπαταρία, εναλλακτικό καύσιμο (αιθανόλη και GTL) και υδρογόνο. Kάθε κατηγορία περιλαμβάνει κλάση Πρωτότυπου Οχήματος (με εστίαση στο μέγιστο βαθμό απόδοσης) και κλάση UrbanConcept (πρακτικότερα μοντέλα για χρήση σε πόλη). Συνολικά, συμμετείχαν φέτος πάνω από 200 φοιτητικές ομάδες.

Εκτός της TUCer, στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχε και η ομάδα του ΤΕΙ Πειραιά, «Poseidon» στη κατηγορία Πρωτότυπου Οχήματος με Ηλεκτρική Μπαταρία με επίδοση 528km/kwh. Με αντιστοιχία 9.4kwh για 1 λίτρο βενζίνης, η επίδοση αυτή ισοδυναμεί με 4963 χιλιόμετρα ανά λίτρο βενζίνης!

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...