Μεγάλη προσοχή: Δείτε τί πρέπει να προσέχετε ΠΑΝΤΑ στον κρόκο του αυγού
kchalkiadakis
Παρασκευή 20/05/2016 – 17:30
Η αλήθεια είναι πως αν δεν έχετε στο σπίτι σας κότες τότε τα αυγά που κυκλοφορούν στο εμπόριο βρίσκονται μεταξύ των εικονιζόμενων “2” και “3”.
Αυτό το χρώμα αποκαλύπτει ότι η κότα που το έκανε ΔΕΝ τρέφεται σωστά (φωτογραφία #2).
Αντιθέτως, όσο πιο παχύ, σκούρο, πορτοκαλί χρώμα έχει ο κρόκος, τόσο πιο υγιεινό είναι το αυγό. Τέτοιος είναι ο κρόκος #1 στην φωτογραφία. Το ασπράδι αποτελεί το 67% του βάρους του αβγού και περιέχει περισσότερη από την μισή ποσότητα της συνολικής πρωτεΐνης. Με την πάροδο του χρόνου, η πρωτεΐνη αλλάζει μορφή και το ασπράδι αραιώνει. Γι’ αυτό και τα φρέσκα αβγά παρουσιάζουν πιο συνεκτική υφή, ενώ το ασπράδι των πιο “μπαγιάτικων” αυγών τείνει να απλώνει περισσότερο.
Πηγή: