Μεγάλο συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά για την ενεργειακή ασφάλεια στην θάλασσα

Μεγάλο συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά για την ενεργειακή ασφάλεια στην θάλασσα
“Οι τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις για την Ενεργειακή Ασφάλεια στο θαλάσσιο περιβάλλον»,  είναι ο τίτλος  διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 2 μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις  του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στο Μαράθι Ακρωτηρίου, στα Χανιά.

Πρόκειται για το 6ο ετήσιο συνέδριο του ΚΕΝΑΠ, το οποίο τελεί υπο την αιγίδα του ΝΑΤΟ, στο οποίο αναμένεται να παραστούν και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Ευάγγελος Αποστολάκης, ο βοηθός Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Dr Jamie Shea και ο Διοικητής του 6ου στόλου των ΗΠΑ ναύαρχος James G.Foggo.

Η θεματολογία του συνεδρίου αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για τον έλεγχο και προστασία, και με στρατιωτικά μέσα, πηγών ενέργειας, εγκαταστάσεων, αγωγών και διαύλων, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη προγράμματα και σχέδια για αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο και μεταφορά φυσικού αερίου με υποθαλάσσιους αγωγούς στην Ευρώπη, αλλά και την πόντιση καλωδίων για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε προπαρασκευαστικά κείμενα του συνεδρίου, «στοχεύει να παρέχει ευκαιρίες προς εμβάθυνση και συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με την πολυπλοκότητα της εξασφάλισης της ασφάλειας και της προστασίας κρίσιμων ενεργειακών υποδομών στη θαλάσσια επικράτεια, προτάσεις για την ανάπτυξη νέων και επικαιροποιημένων διαδικασιών, καθώς και την ανάπτυξη της κατάρτισης στους στόχους και τις κατευθυντήριες γραμμές που σχετίζονται με αυτή την αναδυόμενη πρόκληση ασφαλείας».

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν ακαδημαϊκοί και ανώτατοι αξιωματικοί από κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ και χώρες – «εταίρους».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...