Μεθυσμένος ο διοικητής της βελγικής αστυνομίας σε έκτακτη σύσκεψη για την τρομοκρατία

Μεθυσμένος ο διοικητής της βελγικής αστυνομίας σε έκτακτη σύσκεψη για την τρομοκρατία

Κατηγορία

christos.papad…
Σάββατο 02/04/2016 – 20:36

velgio-astynomia

ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΟΠΛΟ                                                                                

Ένα νέο σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα λάθη και τις σοβαρές παραλείψεις των βελγικών αρχών, που οδήγησαν στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις  στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου που αναπαράγει η Daily Mail, επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα στον διοικητή της αστυνομίας της περιοχής Ιξέλ στο Βέλγιο όταν βρέθηκε να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ σε έκτακτο συμβούλιο για την τρομοκρατία μία ημέρα μετά τα «χτυπήματα» στις Βρυξέλλες.

Ο Ρομπέρ Ντεβιλέ έφτασε αργοπορημένος στην έκτακτη σύσκεψη και παρουσίασε δυσκολία στην επικοινωνία με τους συναδέλφους του, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι είναι μεθυσμένος και του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό του όπλο.

Έπειτα από έλεγχο επιβεβαιώθηκε πως ο Ντεβιλέ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με τις τοξικολογικές εξετάσεις να καταγράφουν 0.8 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος. 

Παρότι τα βελγικά δημοσιεύματα δεν ανέφεραν το πλήρες όνομά του, γράφοντας μόνο «Ρ.ΝΤ», πρόκειται για τον μόνο διοικητή στην Ιξέλ που φέρει αυτά τα αρχικά.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι αστυνομικές αρχές των Βρυξελλών αρνήθηκαν να σχολιάσουν αν ο διοικητής που κατηγορείται είναι ο Ντεβιλέ.

Εκπρόσωπος της συνοικίας δεν επιβεβαίωσε ότι του αφαιρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο, αλλά δήλωσε πως «μόλις οι ανώτεροί του διαπίστωσαν το πρόβλημα, έκαναν τα απαραίτητα και συνέταξαν αναφορά. Ο αρχηγός της αστυνομίας έλαβε πειθαρχικά μέτρα. Αλλά δε μπορώ να πω περισσότερα σχετικά».

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος αστυνομικός αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ, καθώς σε 73σέλιδη αναφορά του περασμένου Σεπτεμβρίου, γινόταν λόγος για μεθυσμένους αξιωματικούς στο τμήμα της Ιξέλ.

 «Έπιναν όλη ημέρα σε βάρος της δουλειάς και συνάδελφων που ήθελαν να εργαστούν. Αυτό αλλοιώνει την εικόνα της αστυνομίας», τόνιζε η έκθεση.

«Η διεύθυνση γνωρίζει αλλά καλύπτει το πρόβλημα ώστε να μην υπάρξει θύελλα», πρόσθεσε το κείμενο.

Ωστόσο, η δήμαρχος της Ιξέλ, Ντομινίκ Ντουφουρνί, δήλωσε πως θα διενεργήσει έρευνα για το περιστατικό, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει «μεγάλη προσοχή» στο μέλλον για να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...