Μετακομίζει και κερδίζει το υπουργείο Οικονομικών

Μετακομίζει και κερδίζει το υπουργείο Οικονομικών

Μετακομίζει και κερδίζει το υπουργείο Οικονομικών, που ενώ είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στην χώρα, είναι τόσο καιρό «στο νοίκι» και το Δημόσιο πληρώνει κάθε μήνα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Τα ποσά που δαπανά το Δημόσιο κάθε μήνα σε ενοίκια, είναι εξωφρενικά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως διαθέτει δεκάδες ακίνητα τα οποία είναι κατάλληλα για χρήση και μένουν αναξιοποίητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του έχει προσδιορίσει το ποσό των ενοικίων που καταβάλει το υπουργείο, περίπου στα 5 εκατ. ευρώ!

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το υπουργείο, ετοιμάζεται να συγκεντρώσει πολλές υπηρεσίες του σε ένα κτήριο για να εξοικονομήσει χρήματα, μειώνοντας δραστικά το συνολικό ποσό σε ενοίκια, που καταβάλει για τα δεκάδες μικρά και μεγάλα γραφεία στα οποία βρίσκονται οι υπηρεσίες του.

Ο νέος προορισμός, είναι  το μεγαλοπρεπές, κτίριο του Κεράνη στην οδό Πειραιώς (που έχει επιφάνεια 42.300 τ.μ.) χωράει όλες τις υπηρεσίες και το Δημόσιο ήδη πληρώνει 220.000 ευρώ το μήνα για να παραμένει άδειο!

Αυτή η περίεργη συμφωνία, όπου το Δημόσιο πληρώνει μία περιουσία κάθε μήνα για να διατηρεί ένα άδειο κτήριο, ξεκίνησε σχεδόν είκοσι χρόνια πίσω, όταν το 1998 αγοράστηκε από το δημόσιο για 35 εκατ. ευρώ.

Ο στόχος ήταν το κτίριο να μετατραπεί από ένα σε ένα σύγχρονο (για την εποχή) κτίριο γραφειακών χώρων.

Όμως στη συνέχεια παραχωρήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία με την μέθοδο της πώλησης και επαναμίσθωσης, κάτι που έβαλε το Δημόσιο στην θέση να πληρώνει κάθε μήνα 220.000 ευρώ στην εταιρία και αυτό να παραμένει άδειο!

Τώρα, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, το κτήριο θα αξιοποιηθεί με την μετεγκατάσταση πολλών υπηρεσιών σε αυτό και το Δημόσιο θα εξοικονομήσει μία μικρή περιουσία, καθώς θα σταματήσει να πληρώνει τα ενοίκια σε όλα τα άλλα γραφεία όπου βρίσκονται οι υπηρεσίες μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος, σε προηγούμενες δηλώσεις του έχει προσδιορίσει το ποσό των ενοικίων που καταβάλει το υπουργείο περίπου σε 5 εκατ. ευρώ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...