Μεϊμαράκης : Ουτε εγώ περίμενα οτι θα ήμουν πρώτος

Μεϊμαράκης : Ουτε εγώ περίμενα οτι θα ήμουν πρώτος

«Μνημείο αστάθειας και αβεβαιότητας» αποτελεί η τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας που «είναι στο DNA του να ρωτάει το κοινό», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος επιμένει στην ανάγκη διακομματικής συνεννόησης και συνεργασίας.

«Θέλει να μείνει απέξω και να πετροβολάει», εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό ειδήσεων του Mega και αντικρούοντας τον χαρακτηρισμό του κ. Τσίπρα για «παρά φύσιν» κυβέρνηση σε περίπτωση «μεγάλου συνασπισμού», καθώς και τον ισχυρισμό του ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχθεί σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης η Χρυσή Αυγή.

«Πώς έβγαλε από τώρα το αποτέλεσμα;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «ατόπημα». Επέμεινε ότι αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα δεν αποφεύγεται ο κίνδυνος νέων εκλογών, καθώς βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του οι απαρτίζοντες τη συνιστώσα των «53» που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, καθώς και όσους επέλεξαν το «παρών» στην ψηφοφορίες για την έγκριση του Μνημονίου.

«Ούτε εγώ δεν πίστευα ότι θα είμαι πρώτος»

Ο ίδιος επέμεινε ότι, παρά την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, υποστηρίζοντας την άποψη ότι η πολιτική πραγματικότητα έχει τη δική της δυναμική και αναφέροντας το δικό του παράδειγμα: «Πριν από δύο εβδομάδες κανείς δεν πίστευε, ούτε εγώ, ότι θα είμαι πρώτος, όμως είμαι τώρα», σχολίασε.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι ο σχηματισμός συμμαχικής κυβέρνησης θα είναι αναγκαστικός. Εμείς, ως πρώτο κόμμα, θα απευθυνθούμε προς όλους και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταρτίσουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, συμφωνώντας στα βασικά που είναι ένας σφικτός προϋπολογισμός, το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, την Αναθεώρηση του Συντάγματος και το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δεν δίνει υποσχέσεις, σημείωσε ότι όποιος λέει ότι πριν από το πρώτο εξάμηνο του 2016 μπορούν να ανατραπούν μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας «είναι ψέματα». Μόνον αν κινηθούμε γρήγορα και καταφέρουμε να είναι η ύφεση μικρότερη από εκείνη που προβλέπει το Μνημόνιο, μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να υπάρξει ανακούφιση για τα ασθενέστερα στρώματα, συμπλήρωσε.

Ο Φλαμπουράρης, ο Καμμένος και η ΕΡΤ

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλησε να πάρει θέση για την «υπόθεση Φλαμπουράρη» που έφερε στο φως το protothema.gr, στηλιτεύοντας τη στάση του κ. Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι «έκανε φτηνιάρικα κόλπα που δεν του αρμόζουν» και «έβαλε τον Καμένο να κάνει τη βρώμικη δουλειά» με τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του.

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε κατά της διοίκησης της ΕΡΤ. Σε συνέχεια των καταγγελιών του κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το debate για το παιχνίδι με το πλάνο που τον έφερνε «ισοϋψή» με τον κ. Τσίπρα, ανέφερε ότι αντιμετώπισε άρνηση όταν ζήτησε να παρέμβει για να απαντήσει στον κ. Καμμένο, ενώ ο χρόνος προς τη ΝΔ είναι πολύ άνισος σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε, πάντως, κλείνοντας ότι όλα αυτά είναι έργα «αυλοκολάκων της ΕΡΤ που κάνουν ζημιά στον κ. Τσίπρα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...