Με εξώσεις διώχνουν τις «δυνάμεις κατοχής» οι Καταλανοί

Με εξώσεις διώχνουν τις «δυνάμεις κατοχής» οι Καταλανοί

Καταλονία

Οι Καταλανοί ξενοδόχοι βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το επιχειρηματικό τους συμφέρον και κάνουν εξώσεις σε αστυνομικούς της Μαδρίτης που ήρθαν να καταστείλουν το δημοψήφισμα και τον ξεσηκωμό της αυτόνομης περιφέρειας.

Ξενοδοχεία στην Καταλονία έχουν κάνει έξωση σε πάνω από 500 αστυνομικούς, εν μέσω τοπικών διαμαρτυριών και μαζικών διαδηλώσεων γύρω από τα κτίρια τους. Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν ξενοδοχεία στις πόλεις Καλέγια, Πινεντέα και Φιγκουέρες, φωνάζοντας, «Έξω οι δυνάμεις κατοχής!» και τραγουδώντας Καταλανικά τραγούδια.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζουν Ισπανούς αστυνομικούς να έχουν μαζευτεί στο λόμπι του ξενοδοχείου Πινέντα ντελ Μαρ και να τραγουδούν τον ισπανικό εθνικό ύμνο, κουνώντας σημαίες και φωνάζοντας για δράση εναντίον των διαδηλωτών.

Λόγω των διαδηλώσεων οι ξενοδόχοι αποφάσισαν να πετάξουν έξω τους ένστολους πελάτες τους για να αποφύγουν την κλιμάκωση της κατάστασης από τους διαδηλωτές. Οι διευθύνσεις των ξενοδοχείων φέρονται να έχουν επηρεαστεί από απειλές εναντίον προσωπικού και περιουσίας, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Το συνδικάτο της εθνοφυλακής επιβεβαίωσε την έξωση αστυνομικών, 250 στον αριθμό, από ένα ξενοδοχείο κοντά στην Βαρκελώνη. Ενώ τοπικές εφημερίδες αναφέρονται σε 500 αστυνομικούς και εθνοφύλακες που πρέπει να βρουν νέα καταλύματα.

Θυμωμένη η Μαδρίτη με την εξέλιξη, καθώς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το γεγονός ότι η Καταλονία δεν πτοήθηκε από τις απειλές της. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Σοράγια Σάενζ ντε Σανταμαρία, κατηγόρησε τους ξενοδόχους ότι έχουν «συμπεριφορά μαφίας». Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε, ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία υπό τον φόβο απειλών, ενώ τα συνδικάτα της αστυνομίας ζητούν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια των αστυνομικών και ότι άμα δεν γίνει αυτό θα ζητήσουν παραιτήσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303876-Me-exoseis-diochnoyn-tis-dynameis-katoches-oi-Katalanoi ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...