Με κουμπί παρέμβασης το debate των κυρίων Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Με κουμπί παρέμβασης το debate των κυρίων Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Μετά την άνοστη «σούπα» που παρακολουθήσαμε στους δέκτες την περασμένη Τετάρτη, τα επιτελεία των δύο κομμάτων «κατέβασαν» ιδέες, ώστε να… ζωντανέψουν το ντιμπείτ μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την ερχόμενη Δευτέρα, το οποίο θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις στους όρους, με τους οποίους γίνονταν μέχρι τώρα οι τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών.

Με στόχο να διατηρηθεί το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, τα δύο κόμματα συμφώνησαν ο κάθε πολιτικός αρχηγός να έχει το δικαίωμα παρέμβασης, έπειτα από κάθε απάντηση του πολιτικού αντιπάλου, με σκοπό να ανεβάσουν το πολιτικό θερμόμετρο μέσω μιας «head to head» ντιπαράθεσης

Αυτό εξετάζεται να γίνει με ένα «κουμπί παρέμβασης», το «buzzer beeper», που θα τοποθετηθεί μπροστά από κάθε αρχηγό, ο οποίος θα το πατά μετά την ολοκλήρωση της απάντησης του αντιπάλου, ούτως ώστε να σχολιάσει.

Παρά ταύτα, αν η ΕΡΤ δεν προλάβει για τεχνικούς λόγους να τοποθετήσει το εν λόγω σύστημα, θα γίνεται ύστερα από αίτημα στο συντονιστή. Συντονιστής θα είναι και πάλι δημοσιογράφος της ΕΡΤ (κατά πάσα πιθανότητα, και πάλι ο Πάνος Χαρίτος), ο οποίος αυτή τη φορά θα μπορεί να υποβάλει και ο ίδιος ερωτήματα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Υπολογίζεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε 12 με 15 ερωτήσεις των έξι δημοσιογράφων, εκπρόσωπων των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Σε κάθε ερώτηση θα υπάρχει η ευχέρεια και συμπληρωματικού ερωτήματος, επομένως και απάντησης από πλευράς των αρχηγών

Ακόμα μία αλλαγή είναι ότι ο κάθε αρχηγός θα μπορεί να υποβάλει ερωτήματα στον άλλο.

Το ντιμπέιτ μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα φιλοξενηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ. Θα αρχίσει στις 21:00 της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, καθώς η διάρκεια του συμφωνήθηκε να είναι περίπου 2,5 ώρες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...