Με τα φυστίκια ζούμε περισσότερα χρόνια

Με τα φυστίκια ζούμε περισσότερα χρόνια
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, η ένταξη των ταπεινών φιστικιών στην δίαιτά μας μπορεί να μειώσει έως και 20% την θνησιμότητα από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Τα φιστίκια μας κάνουν να ζούμε περισσότερο, άσε που κοστίζουν ελάχιστα και είναι ό,τι καλύτερο όταν βλέπουμε ταινία! Όπως έδειξαν τρείς μελέτες κοόρτης στις οποίες συμμετείχαν 71.764 Αμερικανοί και 134.265 Κινέζοι και των δύο φύλων, η προσθήκη φιστικιών στο διαιτολόγιό τους χαμήλωσε κατά ένα πέμπτο τις πιθανότητες θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο και κυρίως από καρδιαγγειακές παθήσεις. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του JAMA Internal Medicine είναι αποκαλυπτικά: στην αμερικανική ομάδα ο κίνδυνος θανάτου για όσους κατανάλωναν αρκετά φιστίκια και ξηρούς καρπούς ήταν μειωμένος κατά 21% ενώ στην ομάδα των Κινέζων η υψηλή πρόσληψη φιστικιών φάνηκε να χαμηλώνει τον κίνδυνο κατά 17%.

Ας σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες, ασχέτως εθνολογικής ομάδας ή φυλής –στις ΗΠΑ συμμετείχαν λευκοί όσο και μαύροι– παρουσίασαν μειωμένες πιθανότητες εκδήλωσης ισχαιμικής καρδιακής νόσου (στεφανιαία) η οποία οδηγεί σε καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανεπάρκεια. Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη μελέτη ήταν ότι οι ερευνητές εστίασαν αυτή τη φορά σε κοινωνικές ομάδες χαμηλών εισοδημάτων που δύναντο οικονομικά να εντάξουν στο διαιτολόγιό τους φθηνούς ξηρούς καρπούς όπως τα φιστίκια. Όπως επισημαίνει ο Δρ. Σιάο-Ου Σου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλντ στο Νάσβιλ του Τεννεσή, στο παρελθόν, οι αντίστοιχες μελέτες επικεντρώνονταν σε υψηλ,α εισοδηματικά στρώματα τα οποία είχαν την άνεση να καθορίσουν την διατροφή τους προς το υγιεινότερο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...