Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Πρίγκιπας Κάρολος

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Πρίγκιπας Κάρολος

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Πρίγκιπας Κάρολος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υποδέχθηκε στην αίθουσα του θρόνου, στον πρώτο όροφο της αρχιεπισκοπικής έδρας στην Αθήνα τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο. Στην προσφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Υψηλότατε, σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής -κατά το ήμισυ των προγόνων σας. Σας καλοσωρίζουμε στην Ελλάδα μας, σας καλοσωρίζουμε στην Αρχιεπισκοπή με πολλή χαρά.

Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί, όπως γνωρίζουμε, από τις συχνές και πολλές επισκέψεις σας στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, όσο και στα μοναστήρια της Ρουμανίας. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις έρευνες, τις θεολογικές, έρευνες αναζητήσεων εσωτερικών αλλά και στον πολιτισμό, την τέχνη και την ιστορία .

Επίσης γνωρίζουμε ότι είστε ο αρχηγός και ο προστάτης της Εκκλησίας της Αγγλίας και θα θέλαμε με αυτή την ευκαιρία να στείλουμε τις πασχάλιες, εορταστικές ευχές μας στον Αρχιεπίσκοπο του Καντερμπέρι. Και συγχρόνως να τον ευχαριστήσουμε για τη στενή συνεργασία με την Εκκλησιά μας στην προσπάθεια της οργάνωσης ‘Αποστολή’ που έγινε και γίνεται αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε με αυτό τον τρόπο και τη συνεργασία του την αγάπη και το ενδιαφέρον στους ανθρώπους που υποφέρουν και την Εκκλησία μας.

Γνωρίζουμε ότι είστε ένας άνθρωπος ο οποίος ενδιαφέρεται για τον πάσχοντα άνθρωπο και αυτό φαίνεται από το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο που επιτελείτε, με 350 δομές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα θέλαμε κι εμείς να σας πούμε ότι το μικρό, αναλόγως με τις δυνάμεις μας φιλανθρωπικό έργο, είναι ένα έργο που απευθύνεται, αγκαλιάζει τον άνθρωπο με τα διάφορα προβλήματα, χωρίς διακρίσεις, όποια θρησκεία κι αν πιστεύει, όποια γλώσσα και εάν μιλάει, όποιο χρώμα φέρει, γιατί βλέπουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν, αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, αυτούς που βοηθάμε κ.λπ σαν έμψυχες εικόνες του Θεού

Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή διαμονή στην χώρα μας, επιτυχία στους σκοπούς και τις προσπάθειες σας. Και σαν ανάμηνηστικό τις σημερινής συνάντησής μας θα θέλαμε να σας δώσουμε μια εικόνα της Παναγίας».

Από την πλευρά του ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου τόνισε πως «είμαι υπόχρεος από την υποδοχή σας. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχθήκατε σε αυτό το χώρο και είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που μετά από χρόνια μπορώ να σας συναντήσω, Όπως έχετε αναφέρει έχω επισκεφτεί το Άγιον Όρος σε διάφορες περιστάσεις. Έχοντας κάνει αυτό έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη εκτίμηση για τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γνωρίζω πως έχουν γίνει πολλά μέσω της οργάνωσης “Αποστολή” για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Αν μου επιτρέπετε είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίσατε τις ανάγκες των πασχόντων ανθρώπων, ανεξάρτητα από το εάν έρχονται από την Ελλάδα ή από κάπου αλλού. Όπως με ακούσατε να λέω χθες βράδυ στο επίσημο δείπνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας ελπίζω και εγώ με τον δικό μου τρόπο να συνεισφέρω στα προβλήματα των ανθρώπων μέσω των δικών μου φιλανθρωπικών οργανώσεων. Εξυπακούεται πως θα μεταφέρω το μήνυμά σας στον Αρχιεπίσκοπο Κάντμπερι, θα το ακούσει με χαρά και νομίζω ότι και εκείνος με προσμονή θα έρθει στην Ελλάδα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/331297-Me-ton-Archiepiskopo-Ieronymo-synantetheke-o-Prigkipas-Karolos ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...