Με τον Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου στο Καυκί.Βίντεο

ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΥΚΙ.

 

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου πραγματοποίησε ανάβαση στο Καυκί Ευρυτανίας (υψ. 1751μ).

Ένα από τα περήφανα βουνά της Ευρυτανίας είναι και το Καυκί, που στους πρόποδες του είναι χτισμένα στη νότια πλευρά του το Κερασοχώρι και στη βόρεια πλευρά του η Χρύσω.

Το καυκί έχει ύψος 1751 μέτρα και είναι κατάφυτο από έλατα μέχρι τα 1500 περίπου μέτρα. Το υπόλοιπο τμήμα του, τα 250 τελευταία μέτρα είναι γυμνό από δέντρα και σε αυτό το τμήμα του οφείλει και το όνομά του. Το γυμνό αυτό τμήμα μοιάζει με φλιτζάνι ή καύκαλο χελώνας και καυκί σημαίνει «μικρό ποτήρι» (φλιτζάνι του καφέ.)

Ο καιρός για ακόμη μια φορά σύμμαχος αν και βρισκόμαστε στις 20 του Δεκέμβρη (2015) και η διαδρομή εξίσου υπέροχη σε ένα οδοιπορικό από τα χωριά των πρώην δήμων Στράτου και Ινάχου με κέντρο αναφοράς την ειδυλλιακή θέα από την γέφυρα της Τατάρνας κατά την ανατολή του ηλίου στην τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών.

Από το γραφικό Κερασοχώρι, με τα ερείπια του κάστρου που σώζονται σε ακτίνα 1340 μέτρων βόρεια του χωριού, και με τον απαραίτητο εξοπλισμό , η  νέα ορειβατική περιπέτεια ξεκινάει μέσα από το πυκνό δάσος με τα έλατα. Κάποιες μικρές στάσεις για να πάρουμε  μια ανάσα, να θαυμάσουμε το τοπίο και για τις καθιερωμένες φωτογραφίες ήταν άκρως απαραίτητες.

Συνεχίζοντας την όμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος, αυτό που μας έκανε αρνητική εντύπωση ήταν η πλήρης απουσία χιονιού, ακόμα και στις πιο μακρινές ψηλότερες κορυφές των Αγράφων.

Η πορεία μαγευτική μέσα στα έλατα και τους μικρούς, θάμνους μέχρι το σημείο που άρχισαν να ξεπροβάλλουν τριγύρω επιβλητικά τα βουνά της Ευρυτανίας και των Αγράφων και στο βάθος η τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών.

Η θέα από την ομαλή κορυφή προς τα Άγραφα, το Βελούχι, την Καλιακούδα, την Χελιδόνα και την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών μας αποζημιώνει για την κούραση , αλλά η επίτευξη του στόχου είναι η επιβράβευση της προσπάθειας μας.

Η παραμονή στην κορυφή για αρκετή ώρα δεν είναι εφικτή λόγω του κρύου αέρα που φυσά με μεγάλη ένταση.  Η επιστροφή ξεκινάει.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη του ΕΟΣ Ναυπάκτου που συμμετείχαν στην πορεία και να τους ευχηθούμε καλή και ανοδική χρονιά.

Video στο you tube: https://www.youtube.com/watch?v=orP6pEEcjnY



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...