Με το χαμόγελο του Παίδα του Κριτίου ανέλαβε ο Τασούλας το υπ. Πολιτισμού

Με το χαμόγελο του Παίδα του Κριτίου ανέλαβε ο Τασούλας το υπ. Πολιτισμού
Ένα άγαλμα που φιλοξενείται στο Μουσείο της Ακρόπολης χρησιμοποίησε ο νέος υπουργός Πολιτισμού για να δώσει το στίγμα του – Γκερέκου: Θα υπηρετήσω τη σύγχρονη τέχνη
Το συγκρατημένο χαμόγελο του Παίδα του Κριτίου, του αγάλματος της πρώιμης κλασσικής εποχής που κοσμεί το Μουσείο της Ακρόπολης, χρησιομοποίησε ο νέος υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας για να δώσει το στίγμα του για την επόμενη ημέρα στο υπουργείο.

«Το συγκρατημένο χαμόγελο του παιδός του Κριτίου διαδέχεται το αρχαϊκό έκδηλο χαμόγελο της προηγούμενης περιόδου της τέχνης, γιατί ο έφηβος αυτός αντιλαμβάνεται στην περίοδο της ακμής της αθηναϊκής δημοκρατίας τις ευθύνες που η δημοκρατία του αναθέτει. Έτσι και σήμερα με ένα συγκρατημένο χαμόγελο οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και στον τομέα του πολιτισμού και στον τομέα της ανόρθωσης της χώρας», εξήγησε ο νέος υπουργός.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι το υπουργείο χρειάζεται περισσότερο προσωπικό και περισσότερα κονδύλια. «Είμαι βέβαιος ότι μόλις προχωρήσει η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, η κυβέρνηση θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για να ενισχυθεί οικονομικά ο πολιτισμός, ο οποίος αυτόν τον χρόνο πέρασε τις δυσκολότερες στιγμές του από πλευράς δαπανών» συμπλήρωσε. Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο ίδιος παρέλαβε μια άσχημη κατάσταση «η οποία οφειλόταν στο λάθος που έγινε να υπαχθεί το υπουργείο Πολιτισμού σ΄ ένα άλλο υπουργείο, στο υπουργείο Παιδείας. Ευτυχώς ο πρωθυπουργός το αντιλήφθηκε και το διόρθωσε εγκαίρως».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση θα προχωρήσει η πρόσληψη 500 ατόμων.

Για τον κατάλογο των 33 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων που αναβαθμίστηκαν πρόσφατα με διευρυμένο ωράριο, εμπλουτισμό πωλητηρίων, πωλητέων ειδών κλπ. δήλωσε ότι είναι η αρχή, με προοπτική να ενταχθούν η Ήπειρος, το Βόρειο Αιγαίο, η Κεντρική Μακεδονία, η Θράκη κοκ. Τέλος, ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμα για εγκαίνια το Μουσείο Ηρακλείου (στις 18 Ιουνίου, πιθανότατα από τον πρωθυπουργό -αν το επιτρέψει το πρόγραμμά του), τα Μουσεία Πύργου και Τεγέας, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ, «ένα ξεχωριστό γεγονός για όλη την Ευρώπη», όπως επεσήμανε.

Τέλος, η κ. Γκερέκου, αφού αναφέρθηκε στην τιμή και ευθύνη όντας στον χώρο του υπουργείου Πολιτισμού, υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της και ότι πέρα από τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς θα προσπαθήσει να υπηρετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και τον σύγχρονο πολιτισμό. «Η σύγχρονη μορφή της Ελλάδας πρέπει να αναδειχτεί», τόνισε, βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση ενός μεγάλου και εξαιρετικού έργου, αυτού του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, «που δυστυχώς δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί αλλά ευτυχώς πλησιάζει πλέον στο τέλος του».

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...