Με τριήμερο αφιερωμένο στη Jazz ξεκινά το διεθνές φεστιβάλ Πάτρας

bb

Τετάρτη 25/05/2016 – 11:19Με το τριήμερο τζαζ «Jazz+Πράξεις 2016», ξεκινούν οι φετινές εκδηλώσεις του διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας, που οργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Πατρέων. Ειδικότερα, το αίθριο του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου θα είναι το σημείο αναφοράς των πράξεων που θα ξετυλιχτούν, την Πέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου.
Το «Jazz+Πράξεις 2016» επιφυλάσσει στους θερμούς φίλους του τρεις μοναδικές βραδιές, καταθέτοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα από τη διεθνή και την ελληνική μουσική σκηνή. Οι δυο διεθνούς φήμης ξένες συμμετοχές με το Joachim Kühn Trio και το ντουέτο των Andy Sheppard-Rita Marcotulli, αποτελούν αποκλειστικές εμφανίσεις για το «Jazz+Πράξεις 2016», ενώ τα δυο συγκεκριμένα σχήματα, με αυτή τη μορφή, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Εκτός των μεγάλων διεθνών συμμετοχών και του Tania Giannouli Ensemble, με τις βραβεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα υπάρχει και η τοπική μουσική δημιουργία με το Sakis Tsinoukas Trio.
Συγκεκριμένα, δύο Αχαιοί μουσικοί, ο Σάκης Τσινούκας και Παναγιώτης Κωστόπουλος, συμπράττουν για το «Jazz+Πράξεις 2016» με τον κοντραμπασίστα Ντίνο Μάνο, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα «Jazz+Πράξεις 2016», έχει ως εξής:Πέμπτη 2 Ιουνίου, ώρα 21.00: Sakis Tsinoukas Trio, Tania Giannouli Ensemble.
Παρασκευή 3 Ιουνίου, ώρα 21.30:Joachim Kühn Trio, «Beauty end Truth».
Σάββατο 4 Ιουνίου, ώρα 21.30: Andy Sheppard-Rita Marcotulli.Εκτός όμως από το τριήμερο τζαζ, το πρόγραμμα του φετινού διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας περιλαμβάνει κινηματογράφο στις γειτονιές, θέατρο σκιών, θεματικά αφιερώματα και αρχαίο δράμα.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...