Με 22 ευρώ βενζίνη φτάνεις στον Παράδεισο!

Με 22 ευρώ βενζίνη φτάνεις στον Παράδεισο!
Ακόμη και αν δεν έχετε «δραπετεύσει» αυτό το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο αφιέρωμα που ακολουθεί.
Το Γαλαξίδι Φωκίδας, η άλλοτε ξακουστή ναυτική πολιτεία στις δυτικές ακτές του κόλπου της Ιτέας, που κουβαλά ένα μεγάλο όνομα και διατηρεί με ζήλο το παραδοσιακό χρώμα του.

Πώς θα φθάσετε

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το Γαλαξίδι θα κινηθούν αρχικά στον αυτοκινητόδρομο Ε75 (Αθήνας-Θεσσαλονίκης) και ακολούθως θα κατευθυνθούν προς Λιβαδειά, Αράχοβα και Δελφούς. Από τους Δελφούς θα κατηφορίσουν προς την Ιτέα και το Γαλαξίδι.

Τι θα δείτε

Το γραφικό λιμάνι, τα παραδοσιακά σπίτια και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τα όμορφα στενά, τα καλόγουστα καφέ – εστιατόρια δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στο Γαλαξίδι, που γνώρισε ιδιαίτερη ακμή τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου και, κυρίως, το 19ο αιώνα, όταν διέθετε ένα μεγάλο ιστιοφόρο στόλο και αποτελούσε ένα πολυσύχναστο εμπορικό λιμάνι με σημαντική ναυπηγική δραστηριότητα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το ξυλόγλυπτο τέμπλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, ο ζωδιακός κύκλος και το ηλιακό ρολόι της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, καθώς και η μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα με την υπέροχη θέα, σε λόφο έξω από το Γαλαξίδι.

Χιλιομετρικές αποστάσεις – κόστος μετάβασης/επιστροφής

Το Γαλαξίδι απέχει 205 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 17 χιλιόμετρα από την Ιτέα και 35 χιλιόμετρα από τους Δελφούς.

Με σημείο αφετηρίας την Αθήνα, το κόστος καυσίμων για μετάβαση/επιστροφή από το Γαλαξίδι υπολογίζεται γύρω στα 45 ευρώ για κινητήρες βενζίνης και γύρω στα 27 ευρώ για κινητήρες diesel.

Έξοδα διαμονής/διατροφής

Το κόστος διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό (εκτός εορτών) ξεκινά από τα 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Για φαγητό στα εστιατόρια του Γαλαξιδίου υπολογίστε ένα ποσό που ανέρχεται στα 15-18 ευρώ κατ’ άτομο.

Tip

Θαυμάσια εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας. Οι πίνακες ιστιοφόρων, τα ακρόπρωρα, τα όργανα ναυσιπλοΐας, τα έγγραφα και τα ημερολόγια πλοίων, τα νηολόγια, η αρχαιολογική συλλογή και το περίφημο “Χρονικό του Γαλαξειδίου” (1865) φανερώνουν τη μακρά ναυτική παράδοση της ρουμελιώτικης κωμόπολης, αλλά και την ιστορική της ταυτότητα.

ΤΑΞΙΔΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...