Με 4 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν και φέτος, για 2η συνεχή χρονιά ακτές του Δήμου Δωρίδος

 

Με 4 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν και φέτος για 2η συνεχή χρονιά ακτές του Δήμου Δωρίδος, και συγκεκριμένα της Ερατεινής, της Χιλιαδούς, της Σεργούλας και του Παραθάλασσου.
Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Δήμου και επιβράβευση της πολύμηνης συντονισμένης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου. Η αναγγελία έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 στην ακτή Αλμυρός Αγίου Νικολάου Κρήτης, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης υό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής Κρίσεων του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες.
Η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο ως το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στο κόσμο. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη Γαλάζια Σημαία όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος δια της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων υποστηρίζει ενεργά το πρόγραμμα και παρακολουθεί συστηματικά τις ακτές που παρουσιάζουν αισθητικό, αλλά και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί δειγματοληψίες ελέγχου ποιότητας των νερών κολύμβησης. Συγκεκριμένα στις ακτές που βραβεύτηκαν πραγματοποιήθηκαν 20 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μία ακτή απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα των νερών σε αυτή να έχει χαρακτηριστεί εξαιρετική. Καμία άλλη διαβάθμιση ποιότητας, ακόμη και η ικανοποιητική, δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα.
Δεν αρκεί όμως οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 33 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Για τις βραβεύσεις αποφασίζει η Διεθνής Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες, αφού αξιολογήσει τα στοιχεία κάθε ακτής που διαβιβάζει σε αυτήν η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων κάθε χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Η Ελλάδα με 408 βραβευμένες ακτές για το έτος 2014 κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες.
Ο Δήμος Δωρίδος συνεχίζει την προσπάθεια προετοιμασίας των υποδομών και υποβολής φακέλων και για άλλες ακτές της Δωρίδας που πληρούν τις προϋποθέσεις για βράβευση με Γαλάζιες Σημαίες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...