Μητσοτάκης: Ανάγκη για ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία

Μητσοτάκης: Ανάγκη για ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία

«Έχω ζήσει από τα παιδικά μου χρόνια τι σημαίνει να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος κινητικά προβλήματα. Το έζησα βλέποντας τη μητέρα μου να παλεύει σε όλη τη ζωή της με αυτές τις σωματικές δυσκολίες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

«Είναι για μένα συνεπώς – εκτός από πολιτικό – και προσωπικό χρέος να αποκτήσει η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να μετακινείται, να εργάζεται, να σπουδάζει, να συμμετέχει ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, παρά τα βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες 10ετίες, κυρίως σε επίπεδο υποδομών και ευαισθητοποίησης, υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν και είναι αναγκαίο να γίνουν, κυρίως σε σχέση με τα ουσιαστικά εφόδια που πρέπει να έχουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας για να μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και αξίζουν.

«Δεσμεύομαι να τα κάνουμε πράξη», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312211-Metsotakes-Anagke-gia-olokleromene-politike-gia-ta-atoma-me-anaperia ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...