Μνήμη & Πολιτισμός….Του Χρήστου Παγανιά.

644163_220046604802021_1386556732_nΜΝΗΜΗ κ’ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Ελλάδα, την χώρα μας, τον τόπο του Πολιτισμού, σκόπιμα μεθοδικά και επίμονα, διαλύεται κάθε συμβολικό, καλαίσθητο και αξιοβίωτο σημείο, ειδικά των πόλεων και δημιουργείται ένα άχαρο κ’ ομογενοποιημένο γκρίζο. Τα σύμβολα που μας ενώνουν σε μία ενιαία εθνική και πολιτισμική οντότητα καταστρέφονται…. Όπως προτομές, κτίρια, αγάλματα, μνημεία, Εθνικά σύμβολα. (Πρόσφατος βανδαλισμός είναι η προτομή της Λέλας Καραγιάννη)…Οτιδήποτε μας θυμίζει το παρελθόν και την ιστορία μας καταστρφεται…… Διότι στην χώρα αυτή, όπου και αν στρέψεις το βλέμμα σου η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ. Τα αγάλματα κ’ τα μνημεία μαρτυρούν την ύπαρξη ΗΡΩΩΝ που με τις ενέργειές τους έγραψαν ΙΣΤΟΡΙΑ και είναι  υπόδειγμα ανδρείας και διεκδίκησης για όλους εμάς. Είναι λοιπόν  επιτακτική ανάγκη η προστασία αυτών, η ευσέβεια και η απόδοση φόρου τιμής στους ΉΡΩΕΣ που εκπροσωπούν, με έντονη μάλιστα  λαϊκή  συμμετοχή. Διότι ο στόχος έχει ως εξής: Πρώτα να αφαιρέσουν ότι έχει να κάνει με την μνήμη μας, και ύστερα να παραχαράξουν την ιστορία μας…..Ίσως με αυτή την τακτική, ύστερα απο την Εθνική ταπείνωση και Εθνική φτωχοποίηση, μας ζητηθεί να εκχωρήσουμε και μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας… Διστυχώς κάπως έτσι μας οδήγησαν με απανωτά μνημόνια σε μια περίοδο μακράς κατοχής κ’ απροσδιορίστου χρέους…Κάπως έτσι, σκόπιμα καλλιεργείται και η βαρβαρότητα στους νέους απο μια σπείρα η οποία κερδίζει απο αυτό. Και η οποία θέλει να κάνει τρόπο ζωής την βαρβαρότητα, την αθεΐα και διάφορα άλλα ιδεολογήματα, τα οποία διαταράσουν καθημερινά την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας…..

Για τους λόγους αυτους, ως κορυφαία αντιστασιακή ενέργεια σήμερα, θα πρέπει να προβάλλει η ΜΝΗΜΗ, ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ κ’ ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μας….

Και επειδή σεβασμός και πολιτισμός πάνε μαζί, ας έχουμε το νού μας…..!!!!!!
Χρ.Παγανιάς

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μηπως ο βανδαλισμος της προτομης του Μποτσαρη στην κεντρικοτερη πλατεια της πολης της Ναυπακτου με Αλφαδια και Αλβανικους αετους ειναι μερους του σχεδιου;;; Αληθεια ποση αδιαφορια πλεον απο τους ιθυνοντες και “μορφομενους” πορυχοντες -τοπικους αξιοματουχους;;;; Αισχος και ντροπη!!!!

    • Τα συμβάντα κάτι δείχνουν πάντως…..αλλά νομίζω ότι δυο χρόνια πρίν, μόνο προφητικές δεν ήταν οι σκέψεις μου….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...