Μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε τεχνολογία και επικοινωνίες

Μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε τεχνολογία και επικοινωνίες

Ν. Παππάς: «Μπορούμε -μαζί οι τρείς χώρες- να διαμορφώσουμε το νέο τηλεπικοινωνιακό χάρτη της περιοχής, να επενδύσουμε και να κερδίσουμε από τις νέες τεχνολογίες και τις μεταξύ μας συνέργειες, αλλά και να συνεργαστούμε σε νέους τομείς, όπως αυτός του Διαστήματος»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα -στο πλαίσιο της 4ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία- συναντήσεις με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου, τον Υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, Ayoob Kara και τον Υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ, Ofir Akunis.

1
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα -στο πλαίσιο της 4ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ- συναντήσεις με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου και τον Υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ, Ofir Akunis.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τα θέματα που αναδείχθηκαν ήταν:

  • Η ισχυρή βούληση των τριών μερών για την προώθηση υλοποίησης του EuroAsia Interconnector, που θα διασυνδέει Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ, τόσο ως ενεργειακού όσο και ως τηλεπικοινωνιακού αγωγού.
  • Η ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), καθώς και του Διαστήματος.
  • Η πορεία υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας, που υπεγράφη το Μάιο του 2017, μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ για τη μείωση των χρεώσεων διεθνούς περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε στους συνομιλητές του, πως «μπορούμε –μαζί οι τρείς χώρες- να διαμορφώσουμε το νέο τηλεπικοινωνιακό χάρτη της περιοχής, να επενδύσουμε και να κερδίσουμε από τις νέες τεχνολογίες και τις μεταξύ μας συνέργειες, αλλά και να συνεργαστούμε σε νέους τομείς, όπως αυτός του Διαστήματος».

 

Ο Έλληνας Υπουργός είχε, επίσης, την ευκαιρία να παρουσιάσει στους Υπουργούς της Κύπρου και του Ισραήλ την πρωτοβουλία της ελληνικής Πολιτείας να ιδρύσει τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, την προσπάθεια της χώρας να καταστεί από ενοικιαστής, παραγωγός διαστημικών εφαρμογών και προϊόντων, αλλά και τη στήριξη που προσφέρεται σε τέσσερα ελληνικά Πανεπιστήμια ώστε να κατασκευάσουν συστοιχία μικροδορυφόρων.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργασιών στον τομέα του Διαστήματος, ο Νίκος Παππάς πρότεινε μια συνάντηση μεταξύ Υπουργών και εκπροσώπων του διαστημικού τομέα από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, το προσεχές διάστημα, κάτι που έγινε αποδεκτό.

 

Στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου, ο Υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ, Ayoob Kara και ο Υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ, Ofir Akunis υπέγραψαν Μνημόνια Συνεργασίας, με θέματα, μεταξύ άλλων:

  • Την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με διεθνείς συμβάσεις στον τομέα των ΤΠΕ, καθώς και για νέα τεχνικά μέσα και τεχνολογίες.
  • Την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες τεχνολογίες.
  • Την οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και διεθνών ημερίδων και στις τρεις χώρες.
  • Τη συνεργασία στην εκπαίδευση ειδικών στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών.
  • Την ανάπτυξη, το συντονισμό και την εφαρμογή κοινών μέτρων για την επέκταση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας στον τομέα των δορυφορικών επικοινωνιών.
  • Το συντονισμό των δραστηριοτήτων των κρατικών φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας, προκειμένου να αναζητηθούν ευκαιρίες για επέκταση των επενδύσεων και συμμετοχή σε σχέδια που υλοποιούνται από τα τρία μέρη στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και των δορυφόρων.
1
Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

2
Συνάντηση του Νίκου Παππά και της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλικής Αναστασιάδου, με τον Υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, Ayoob Kara.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/331105-Mnemonia-synergasias-Elladas-Kyproy-Israel-se-technologia-kai-epikoinonies ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...