Μονάδες εσωτερικού έλεγχου για την «κάθαρση» της Δημόσιας Διοίκησης

Μονάδες εσωτερικού έλεγχου για την «κάθαρση» της Δημόσιας Διοίκησης

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 04/03/2016 – 23:25

Μονάδες εσωτερικού έλεγχου για την «κάθαρση» της Δημόσιας Διοίκησης

Το νέο «στοίχημα» της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Την επαναδραστηριοποίηση και ενίσχυση των μονάδων εσωτερικού ελέγχου σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου με στόχο την αποφυγή κρουσμάτων διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση είναι το νέο μεγάλο «στοίχημα» της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε ημερίδα κατά την οποία ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης παρουσίασε το πλάνο

εσωτερικών διαδικασιών ελέγχου για την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και την πρόληψη φαινομένων διαφθοράς, μικρών ή μεγάλων.

«Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το πώς θα κάνουμε τις κατάλληλες παρεμβάσεις και θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες δομές, ούτως ώστε να μην ξαναδημιουργηθούν αυτά τα φαινόμενα. Να κλείσουν τα παραθυράκια εκείνα, που θα αποτρέψουν στην επόμενη λίστα Μπόργιανς να είμαι εγώ. Στους επόμενους κατηγορούμενους για τη δυσλειτουργία στο δημόσιο τομέα να είστε εσείς (σ.σ το ακροατήριο)» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Μέχρι το τέλος του έτους ο πρότυπος αυτός μηχανισμός θα έχει επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς του δημοσίου με απώτερο στόχο την απρόσκοπτη και διαφανή λειτουργία τους, ενώ για πρώτη φορά θα γίνει καταγραφή όλων των υπηρεσιών σε κάθε υπουργείο.

«Μια σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών έχουν ήδη αναληφθεί από τη Γενική Γραμματεία προκειμένου να μετατραπούν οι Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου από ανενεργές, σχεδόν, υπηρεσίες – «ψυγεία», σε βασικούς πρωταγωνιστές στην αναδόμηση του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και πρόσθεσε: «νομίζω ότι σε βάθος τριετίας θα μπορούμε να μιλάμε για ένα συνολικά διαφορετικό πρότυπο κράτους».

Αναφερόμενη σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά,  η νέα Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου υποστήριξε ότι οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου αποτελούν ένα στοίχημα που πρέπει να τρέξει με ταχείς ρυθμούς.

«Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους τους εμπλεκομένους προκειμένου να καθιερωθεί, να ενισχυθεί και να αποδώσει ο συγκεκριμένος θεσμός.

Ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οπότε η συνετή δημοσιονομική διαχείριση αποτελεί μονόδρομο» όπως είπε.

Το «παρών» στην ημερίδα έδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κούικ, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και εκπρόσωποι φορέων από όλη την Επικράτεια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...