Μοσκοβισί: Επίτευξη συμβιβασμού για το χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά

Μοσκοβισί: Επίτευξη συμβιβασμού για το χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 09/03/2016 – 17:05

Μοσκοβισί: Επίτευξη συμβιβασμού για το χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά

Συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος την Πρωτομαγιά βλέπει ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι LCP.

Στο μεταξύ, έσπευσε να διευκρινίσει πως απαραίτητη προϋπόθεση πριν την έναρξη συζήτησης για το χρέος είναι να έχει προηγηθεί η συμφωνία ενός «κοινού και καλού σχεδίου μεταρρυθμίσεων με την ελληνική κυβέρνηση».

Λαμβάνοντας ξεκάθαρα αντίθετη θέση από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δήλωσε πως το θέμα του χρέους είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι «ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος μέχρι την 1η Μαΐου».

Πάντως, ο Επίτροπος πρόσθεσε ότι να φτάσουν να συζητήσουν για το θέμα του χρέους οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να έχει προηγηθεί η συμφωνία για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Η συμφωνία ενός κοινού και καλού σχεδίου μεταρρυθμίσεων με την ελληνική κυβέρνηση είναι απαραίτητη, πριν την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος».

Οι θετικές δηλώσεις Μοσκοβισί για το ζήτημα του χρέους έρχονται να προστεθούν σε αυτές τους Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. ««Δεν είχα δει ποτέ να υπάρχει τόση συναίνεση ότι το ερώτημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί» δήλωσε ο Σαπέν.

«Το ερώτημα του χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι ώστε να μην τους έχουμε σε κατάσταση πίεσης για πάντα» πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο κ. Σαπέν ανέφερε πως η ευρωζώνη έχει πολλές επιλογές για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους οι οποίες δεν παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές των πιστωτριών χωρών.

«Πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο που δεν θα γίνουν κουρέματα» τόνισε.

«Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς. Αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος εναλλακτικών» πρόσθεσε.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...