Μοσκοβισί: Στόχος η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και στην Ανάπτυξη

Μοσκοβισί: Στόχος η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και στην Ανάπτυξη

Σαφές μήνυμα για την έγκαιρη ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης έστειλε ο Επίτροπος  Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής. Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον στόχος είναι η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές έως το ερχόμενο καλοκαίρι, υπό ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης και με ρυθμίσεις στο ζήτημα του δημοσίου χρέους.

Μετά το καλό κλίμα προόδου που είχαν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και ενόψει της επιστροφής των θεσμών στο τέλος του μήνα, ο ίδιος δηλώνει πως έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιόδοξος για την ταχεία ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις  για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας είπε ότι στα πέντε χρόνια, που ασχολείται με αυτό το θέμα, διαπιστώνει πως σήμερα, η ελληνική πλευρά είναι περισσότερο ευαίσθητη παρά ποτέ στο ζήτημα της ανάπτυξης.

Για την μείωση στην πρόβλεψη του ρυθμού ανάπτυξης, της ελληνικής Οικονομίας, από 2,1% στο 1,6% το 2017, το απέδωσε στην καθυστέρηση του κλεισίματος της β’ αξιολόγησης. Κάτι που έφερε καθυστέρηση στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/308977-Moskobisi-Stochos-e-epistrophe-tes-Elladas-stis-agores-kai-sten-Anaptyxe ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...