Μπουτάρης: Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι οικονομική, αλλά κοινωνική

Μπουτάρης: Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι οικονομική, αλλά κοινωνική

Μπουτάρης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση της πόλης σε τουριστικούς και άλλους επιχειρηματίες στη Βιέννη, τονίζει σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Kurier, ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι οικονομική, αλλά κοινωνική. Είναι το καπιταλιστικό σύστημα, όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, όπου το κοινωνικό σύστημα συνεχώς αποδυναμώνεται και επιπλέον οι πολιτικοί διαχειρίστηκαν άσχημα την κρίση.

Η συνέντευξη παρουσιάζεται αφηγηματικά σε γενικότερο δημοσίευμα με αναφορές στην προσωπικότητά και το έργο του δημάρχου, ο οποίος, όπως σημειώνει η εφημερίδα, παρ΄ όλα αυτά συμπεραίνει ότιι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιβιώσει οριστικά. Κανείς δεν μπορεί να πει, ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, όμως οι Συντηρητικοί δεν πείθουν τους ανθρώπους και το ΠΑΣΟΚ είναι νεκρό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι δυσαρεστημένος με την πολιτική της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στο προσφυγικό, όπου ο ίδιος επισημαίνει πως τα νησιά είναι πλήρως επιβαρυμένα και οι μετανάστες δεν επιτρέπεται να περάσουν στην ενδοχώρα, διότι αυτό το απαγορεύει η Ε.Ε. λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία.

Ο ίδιος, όπως σημειώνει η «Kurier», βαδίζει καινοτόμους δρόμους στην φροντίδα των προσφύγων, ο Δήμος αγόρασε ή ενοικίασε κτίρια που ήταν άδεια, και σε αυτά εγκαθιστά για μερικούς μήνες τους αιτούντες άσυλο, στα παιδιά παραδίδονται μαθήματα, όπως επίσης υπάρχει φροντίδα για εκατοντάδες ασυνόδευτους νέους, αλλά ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δήμαρχος φαίνεται να ανησυχεί πως θα “ενταθεί και πάλι η προσφυγική ροή”.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ο 75χρονος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρώην επιχειρηματίας, ο επιτυχημένος οινοποιός και σπουδαγμένος χημικός, τον οποίο το περιοδικό Der Spiegel θεωρεί ως τον “πλέον ασυνήθιστο πολιτικό της Ελλάδας”, είναι ένας “μεταρρυθμιστής”.

΄Οπως επισημαίνει η εφημερίδα, «στη διάρκεια της κρίσης ο Γιάννης Μπουτάρης εκσυγχρόνισε την Θεσσαλονίκη και εξυγίανε τα οικονομικά, το προσωπικό στο δημαρχείο μειώθηκε από τις 5.000 σε 3.000, ανακαινίσθηκε το κέντρο της πόλης, βελτιώθηκε η αποκομιδή των σκουπιδιών και καταπολεμήθηκε η διαφθορά».

΄Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Γιάννης Μπουτάρης στρατεύεται και στην επίλυση της μακρόχρονης διαμάχης ως προς το όνομα της γειτονικής χώρας, η οποία επίσημα ονομάζεται ΠΓΔΜ και πρόσφατα ο ίδιος είχε βρεθεί στα Σκόπια, όπου συνάντησε όλη την πολιτική ηγεσία.

«Ο νέος επικεφαλής της κυβέρνησης Ζόραν Ζάεφ δεν έχει εθνικιστικές ιδέες, όπως ο προκάτοχός του Νικόλα Γκουέφσκι, ο οποίος ήταν ένα φοβερό δυστύχημα για τη χώρα. Ο Ζάεφ θέλει ένα συμβιβασμό στο ζήτημα της ονομασίας, Δημοκρατία Νέας Μακεδονίας ή Βόρεια Μακεδονία. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα αποδεχόταν το Δημοκρατία της Μακεδονίας”, τονίζει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως με το νέο όνομα η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να βρει “μία νέα ταυτότητα για την ίδια και τους ανθρώπους της».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/311150-Mpoytares-E-krise-sten-Ellada-den-einai-oikonomike-alla-koinonike ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...