Μυστήριο στην Πάτρα: Τι κρύβεται πίσω από τη σιδερένια πόρτα στην οδό Γερμανού;

Μυστήριο στην Πάτρα: Τι κρύβεται πίσω από τη σιδερένια πόρτα στην οδό Γερμανού;

Πάτρα

Η ανεύρεση μιας κρύπτης στην Άνω Πόλη της Πάτρας, η οποία ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης δύο ετοιμόρροπων διατηρητέων κτιρίων στην οδό Γερμανού, καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Η κατεδάφιση έχει ξεκινήσει από την Κυριακή, όμως η απομάκρυνση των μπάζων που ξεκίνησε από χθες, έφερε στην επιφάνεια την είσοδο μιας στοάς, που ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πού οδηγεί. Σύμφωνα με την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου κατεδάφισης Εύα Αθανασοπούλου, η Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι ενημερωμένη από την πρώτη στιγμή και βρίσκεται επί τόπου παρακολουθώντας τις εργασίες, όπως αναφέρει το dete.gr.

 

Η ίδια πάντως εκτιμά ότι η είσοδος της κρύπτης αποτελεί τμήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, εκδοχή που αν επιβεβαιωθεί θα έχει σίγουρα αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Πάντως, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση, δήλωσε  ότι «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, αν δεν μπούμε πρώτα μέσα στη στοά». Η κ. Κουμούση τόνισε πάντως ότι τις επόμενες ημέρες θα επιχειρηθεί είσοδος στη στοά από αρμόδια αρχαιολόγο. Ωστόσο ακόμα κι αν εντοπιστεί κάποιο εύρημα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κανείς δεν θα είναι σε θέση να πει τίποτα, αν πρώτα δεν ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/304709-Mysterio-sten-Patra-Ti-krybetai-piso-apo-te-siderenia-porta-sten-odo-Germanoy ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...