Μόλις έξι μέρες περιθώριο για να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων!

Μόλις έξι μέρες περιθώριο για να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων!
Για τις 25 Ιουλίου πάει πλέον η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μεταθέτοντας την πίεση στους φορολογούμενους που θα πρέπει να τυπώσουν το εκκαθαριστικό απ’ το TAXISNET και να πληρώσουν την πρώτη δόση ως τις 31 Ιουλίου

Δύο σοβαρά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών που αφορούν στις φορολογικές δηλώσεις αλλά και το νέο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ η ηγεσία του υπουργείου είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη καθώς ο νόμος ορίζει ότι η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων πρέπει να πληρωθεί ως 31η Ιουλίου ενώ ακόμα δεν έχει γίνει η εκκαθάριση του εντύπου Ε9 ώστε να προκύψει το ποσό που θα πληρώσουν οι περίπου 5,7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μάλιστα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε αρχικά προγραμματίσει την έναρξη εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ στις 18 Ιουνίου όμως η σχετική προθεσμία μετετέθη για τις 30 Ιουνίου και όπως φαίνεται θα αλλάξει εκ νέου καθώς εκκρεμεί η υπουργική απόφαση απ’ τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Πλέον το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η εκκαθάριση θα γίνει ως τις 25 Ιουλίου κάτι που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν μόλις έξι ημέρες για να πληρώσουν την πρώτη δόση!

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...