ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Σε Κένυτρο υγείας και Οικονομική υπηρεσία του δήμου ο Νίκος Μωραΐτης

Περιοδεία  στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Ναυπακτίας  πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Ιουνίου κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας  του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του κόμματος.

Ο βουλευτής του Κόμματος χαρακτήρισε τρομακτικές τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας, καθώς το μικροβιολογικό υπολειτουργεί και το ακτινολογικό δεν λειτουργεί καθόλου, ενώ αναδείχτηκε και το σοβαρό  πρόβλημα  της μη σωστής λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων της περιοχής, επειδή μεταφέρονται αγροτικοί γιατροί στο ΚΥ για να καλύψουν βασικές ανάγκες. Το ΚΚΕ διεκδικεί εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους με προτεραιότητα τους ανέργους και ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Μωραΐτης, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του είναι πολλά και συσσωρευμένα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, η οποία συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Προωθούνται μέτρα που έχουν στόχο την πιο αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και του κεφαλαίου για την διαμόρφωση ακόμα πιο φτηνών εργαζομένων ως προϋπόθεση για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετούν την πολιτική της μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους», μέσω της περικοπής των δαπανών για την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους στην οικονομική υπηρεσία του δήμου ο βουλευτής του ΚΚΕ μεταξύ άλλων τόνισε: Διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις   συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα  εργαζομένων και  εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα σήμερα η λαϊκή οικογένεια να μην μπορεί να καλύψει  βασικές και πολλές φορές στοιχειώδεις ανάγκες της, να μην μπορεί να σηκώσει τις δυσβάσταχτες  φορολογικές   υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη θηλιά της φοροεπιδρομης και των κατασχέσεων  σε βάρος της λαϊκής στέγης και  περιουσίας. Είναι μία απόφαση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αφού οι κατασχέσεις σε δημόσιο και δήμους να ξεκινάν από τα 500 ευρώ!

Απάντηση είναι  ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της περιουσίας  και της ζωής των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και επαγγελματιών,   η πλήρης  προστασία με νόμο  της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες  και οφειλές στο δημόσιο.

Υπερασπιζόμενοι αυτή την  ανάγκη ζητάμε την άμεση σύγκληση των  δημοτικών  συμβουλίων όπως θα γίνει την Δευτέρα 4 Μάη με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπάκτου  ώστε  να συζητήσουν  και να αποφασίσουν   πλαίσιο προστασίας της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας  από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Πρέπει εσείς ως εργαζόμενοι στην οικονομική υπηρεσία να πρωτοστατήσετε και να αποτρέψετε τέτοιες κατασχέσεις σε βάρος λαϊκών οικογενειών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...