ΝΔ:Νέα μείωση θα υποστούν από το τέλος Σεπτεμβρίου 265.000 συνταξιούχοι

bb

7892Νέα μείωση 6% θα υποστούν από το τέλος Σεπτεμβρίου 265.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν επιπλέον σύνταξη χηρείας ή δεύτερη κύρια σύνταξη αναφέρει ο Γ. Βρούτσης.

Οπως καταγγέλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης, «ο υπουργός Εργασίας, με την ελπίδα να περάσει στα «ψιλά» εξέδωσε παραμονές Δεκαπενταύγουστου εγκύκλιο για τη δεύτερη, μέσα σε ένα χρόνο μείωση των κύριων συντάξεων, μέσω της αύξησης των εισφορών του ΕΟΠΥΥ. Η μείωση αφορά 265.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν επιπλέον σύνταξη χηρείας ή δεύτερη κύρια σύνταξη».

Η πραγματικότητα, όμως, δεν αλλάζει και παρά την αναβολή της εφαρμογής της μείωσης των κύριων συντάξεων κατά 6% για μετά τη ΔΕΘ, αλλά και την προσπάθεια συσκότισης είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθεί η νέα μείωση με επεξεργασία στοιχείων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» (Ιανουάριος 2015) αναφέρει ο κ. Βρούτσης.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί (με στοιχεία συντάξεων Ιανουαρίου 2015), η νέα μείωση αφορά περίπου 265.000 συνταξιούχους, που λαμβάνουν και σύνταξη χηρείας ή/και δεύτερη κύρια σύνταξη από ίδιο δικαίωμα.

Συμπερασματικά, λοιπόν, και κατά προσέγγιση, έχοντας μεσολαβήσει πάνω από 18 μήνες από τον Ιανουάριο του 2015, οι συνταξιούχοι που θα θιγούν στο τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεπεράσουν τους 265.000. Η μέση ετήσια μείωση που θα υποστούν θα είναι περίπου 530 ευρώ και η συνολική μείωση των συντάξεων θα πλησιάσει τα 145 εκατ. ευρώ!

Συνολικά δε, το τέχνασμα της κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων μέσω της αύξησης των εισφορών του ΕΟΠΥΥ, που όμως δεν αποδίδονται, θα ξεπεράσει τα 855 εκατ. ευρώ το έτος. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016 η αύξηση των εισφορών από 4% σε 6% στις κύριες και από 0% σε 6% στις επικουρικές οδηγεί σε περικοπή 710,5 εκατ. ευρώ (532,5 εκ για τις κύριες και 178 εκ για τις επικουρικές), στο οποίο θα προστεθούν άλλα 145 περίπου εκατ. ευρώ με βάση την τελευταία εγκύκλιο, τονίζει ο πρώην υπουργός Εργασίας.

The post ΝΔ:Νέα μείωση θα υποστούν από το τέλος Σεπτεμβρίου 265.000 συνταξιούχοι appeared first on indicator.gr.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...